Ha méteráru boltban járok, időnként megnézem, hogy van-e a maradék anyagok között egyszerű fehér organza függönyanyag. Ebből veszek egy darabot, beteszem a konyharuhás fiókomba, és ha kell, ollóval levágok egy darabot, használat után pedig eldobom.
Nagyon sok mindenre használom, pl. Húsleves szűrésekor kibélelem vele a szűrőt. Túró, joghurt, tejföl lecsepegtetése. Kovászos uborkára ebbe csomagolom a kenyeret, és úgy teszem bele, nem lesz zavaros a lé.
És minden évben ezzel passzírozom a málnát ha leves, fagylalt, lekvár vagy szörp készül.
30-40 dkg-onként meglepően gyorsan és hatékonyan lehet passzírozni ezzel a módszerrel.
A málnát megmosom.
Egy kb. 40x40 cm-es organza közepére teszek 30-40 dkg-ot.
Összecsomagolom szorosan.
Egyik kezemmel fogom, a másikkal gyűröm, nyomkodom a málnacsomagot.
A magot eltávolítom az anyagról, jöhet az újabb adag málna. A legvégén az anyagot, magokat kidobom.
Kész a málnavelő.
Én is így szoktam, csak elhasznált nylon harisnyáimban. :-)
VálaszTörlésNem rossz! De megfelelőbb szerintem egy műanyag szúnyogháló darab is!
TörlésEs utana hogyan tovabb? Lekvar hogyan lesz ebbol?
VálaszTörlés1 kg málnavelőhöz 1/2 kg cukrot és 1 csomag 3:1 zselésítőt adok. Felforralom, és 15-20 percig főzöm.
Törlés