2010. február 2., kedd

Sült pulykacomb

6 megjegyzés

Kipróbáltam az új sütőtálamat. Nagyon bevált. A pulykaalsócomb épphogy csak belefért, de azért belement. Sokan nem szeretik ezt a részt, mert sok megcsontosodott ín van benne. Mi nagyon szeretjük, ízes, nem olyan vastag, mint a felsőcomb, jobban átjárják a fűszerek.


A combokat besózom, és fűszerkeverékkel is megszórom. Most kevés majoranna, csipet kömény, pirospaprika volt benne, de bármi lehet. A tálat ecsettel kikenem 1 evőkanál olajjal, beleteszem a húsokat, dobok mellé 2 gerezd fokhagymát felhasítva és hámozatlanul, a fedővel lezárom. A hideg sütőbe teszem, begyújtom 200 fokra, és 1 órát sütöm. Leveszem a fedőt, és félóráig így sütöm tovább. A combokat kiveszem, a pecsenyelét 1 kávéskanál keményítővel besűrítem. Krumplipüré és csalamádé volt a kísérője.


Megjegyzések

6 megjegyzés ehhez: "Sült pulykacomb"

Edó írta... [Válasz erre...]
2010. február 2. 21:33

Nagyon guszta!En imadnam.

trinity írta... [Válasz erre...]
2010. február 2. 23:30

Nekem is tetszik, főleg a csalamádéval, kiváló lehetett!!

B. írta... [Válasz erre...]
2010. február 3. 8:59

Isteni finom és nagyon jól néz ki, apuéknál szoktam enni, férj nem igazán rajong a pulykáért.

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. február 3. 18:29

Most csak integetek,de nagyon szép!:-))

szepyke írta... [Válasz erre...]
2010. február 3. 18:34

Az inakat átvágod, vagy benne hagyod, és "körbeeszitek"?
Nekem a pulykánál mondták, hogy tépjem ki.. Nah, jah..

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. február 3. 20:44

Én az inakat csak bennehagyom. Evéskor kihuzigáljuk. Nálunk nem gond.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com