2010. október 27., szerda

Új konyhába költözöm 1.

10 megjegyzés

Mostanság kevés receptet tettem fel a blogra, amelynek nem a lustaság az oka, hanem az, hogy nagy fába vágtam a fejszémet.

A ház, amelyben lakunk kb. 40 évvel ezelőtt épült, 63 négyzetméter alapterületű. Amikor aztán az összes gyerekkel egyszercsak 7-en lettünk, elhatároztuk, hogy emeletet építünk rá. Abban az évben még nem lehetett nagy összegű kölcsönt kapni, majd csak 1 év múlva adták boldog-boldogtalannak, így nagy erőfeszítések árán, kevés forint alapú kölcsönből, de mégiscsak elkészült az emelet. A kölcsönünk az idén le is járt, és persze most már örülünk, hogy annak idején nem adósodtunk el, a svájci frank alapú hiteleket látva, de azért az az 5 év nagyon kemény volt akkoriban.
Persze, az emelet korszerű anyagokból épült, a hőszigetelése jobb, így aztán télen mindig 2-3 fokkal is melegebb van fent. 10 év eltelt, és mi már csak 3-an lakunk tartósan a házban, ezért már tavaly felmerült bennem, hogy ne fűtsük a 125 négyzetmétert télen. A szobák száma fent 31/2, lent csak 2, ezért az idén a tettek mezejére léptem, és elhatároztam, hogy a fűtési időszakban az emeletre költözünk. Csakhogy fent nincs konyha, hisz 7 szoba kellett a srácok miatt, ezért ki kell egy komplett konyhát alakítanom. Erre csak egy pici helyiség áll rendelkezésre, mindössze 2,9x2,8 méteres.
Ennek a tervezése és kialakítása folyik most, így receptek helyett erről (és másról is) foglak tudósítani benneteket ebben az átmeneti időszakban. Terveim szerint 3 hét múlva kompletten fog állni, és teljes kapacitással fog működni.

Megjegyzések

10 megjegyzés ehhez: "Új konyhába költözöm 1."

duende írta... [Válasz erre...]
2010. október 27. 8:39

Irigyellek! Irtó izgalmas valami újat létrehozni, olyan örömteli dolog ez! :) Pláne konyhát... Biztosan szép és praktikus lesz!

Alexandra írta... [Válasz erre...]
2010. október 27. 9:13

Bár már én is az új konyhámat építhetném...!
Kitartást! :)

szepyke írta... [Válasz erre...]
2010. október 27. 9:15

Az én konyhám még ennél is kisebb, de benne van a mosógép, a mosogatógép is, és még így is rengeteg hely van benne, bár asztal nem fér el benne az tény.
Én hónapokig terveztem, centire kimértem mindent, és a burkolónak szó szerint felrajzoltam a falra, hogy hova, hogy kell feltennie a csempét, mert az a dísze az egésznek az egyébként fehér, épített konyhabútor mellett. Azóta is imádom minden centijét az egésznek. Nagyon izgalmas dolgok ezek!

Zsiri írta... [Válasz erre...]
2010. október 27. 11:47

Juj, nagyon izgalmas, de egyben biztos nagyon fárasztó is lehet. Kitartás, várunk vissza :)

sedith írta... [Válasz erre...]
2010. október 27. 12:32

Alexandrához csatlakozom: bárcsak itt tartanék! És egyetértek Duendével is: olyan izgalmas új dolgokat bevinni a lakásba, átalakítani, stb.
Az én konyhám akkor igazából kisebb, mint a tied, csak 2,5xkb. 2,3, de van egy kis beugrója ezen kívül ahol helyet kapott a gáztűzhely, a mosogatógép és a mosogatókagyló. Sajnos, a bútorzata is régi, még nem jutottunk oda, hogy kicseréljük, felújítsuk, így egyelőre csak álmodozom a majdani korszerű és szép konyhámról. :P
Neked sok erőt és kitartást! És majd képeket is mutatsz, ugye?:) Bár biztos vagyok benne, hoyg csakis szép lehet a végeredmény!:)

Ottis írta... [Válasz erre...]
2010. október 27. 12:50

Jó munkát nektek, meg vagyok győződve arról, hogy csinos kis konyhát hozol majd össze .-)várunk majd képeket!

Dió Bisztró írta... [Válasz erre...]
2010. október 27. 13:19

Kitartás minden megoldódik!!
Nem a méret a lényeg!!Ebben az esetben:))Mindenhol TE vagy lényeg, aki dolgozol benne!! Alakuljon minden a kedved szerint a legjobban!!!

Thrini írta... [Válasz erre...]
2010. október 27. 18:10

Akkor két konyhád is lesz?
Én nem szeretek átalakítani, akkora mindenből a kínálat, hogy már attól elfáradok, hogy kiválasszam az anyagokat.
Ránk is vár egy nagy átalakítás, fűtés korszerűsítés+egy kis ez-az, de nagyon félek tőle. Amióta férjnél vagyok, minden lakásunkat és a házunkat is állandóan alakítjuk. De ha egyszerre nincs pénzünk, akkor muszáj, így több ütemben.... :(
Mindenesetre nektek kitartást kívánok! :)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. október 27. 19:55

Tényleg izgalmas, be is vagyok sózva rendesen.
Mondjuk pénzünk az nekünk sincs, de mindig azt szoktuk mondani, hogy:
Pénzből? Ja hát úgy könnyű! Na de pénz nélkül, az a valami :D

Moha írta... [Válasz erre...]
2010. október 27. 22:22

Sok sikert hozzá és várjuk a fotókat az új konyháról!
Remélem azért minden olyan lehet benne, amilyennek szeretnéd! Kézreálló, praktikus és persze szép is!

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com