2014. december 27., szombat

Lencsefőzelék

0 megjegyzés



Hozzávalók:
100 g füstölt szalonna
250 g lencse
1/2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 csapott evőkanál finomliszt
1 púpos teáskanál pirospaprika
só, pár csepp ecet, csipet cukor

A lencsét, babérlevelet, a fokhagymát és a vöröshagymát vízben feltesszük főni. Kb. 20 perc főzés után berántjuk a következő módon:
a kockára vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet, lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a pirospaprikát. Azonnal felöntjük kevés hideg vízzel keverés közben. Kiszedjük a lencséből a megfőtt vöröshagymát, fokhagymát, a rántáshoz adjuk, botmixerrel pürésítjük, az egészet a lencséhez adjuk, sózzuk, és pár percig forraljuk. A végén pár csepp ecetet, és csipet cukrot is adunk hozzá. Tálaláskor tejfölt adhatunk mellé.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Lencsefőzelék"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com