Önmagában is finom puha kevert süti, amelybe "eldughatjuk" a cukkini feleslegünket. Strandra, kiránduláshoz jól csomagolható, nem száraz.
Bármilyen öntet, puding, lekvár, fagylalt is jól illik mellé.
Hozzávalók:
400 g finomliszt
300-350 g cukor
400 g reszelt cukkini (tisztítva ennyi)
4 tojás
1 csapott kávéskanál fahéj
1 csipet só
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
2 evőkanál étolaj v. 50 g olvasztott vaj
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A cukkinit lereszelem.
A sütőport, sót és a fahéjat elkeverem a kimért liszttel.
A tojást robotgéppel habosra kavarom a cukorral és a vaníliás cukorral.
Belekeverem a lisztet, olajat, legvégül egy kanállal a cukkinit.
30x35 cm-es tepsibe öntöm, elegyengetem a tetejét.
Sütés hőlégkeverés nélkül alsó-felső lángon. 15 perc 200 fokon majd 10-15 perc 180 fokon.
Cukkinis kevert sütemény
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Tonkolyliszttel is lehet?
VálaszTörlésÉn nem próbáltam, de szerintem bátran.
VálaszTörlésMa készítem el biztos nagyon finom 😋😊
VálaszTörlésÉn kicsit kevesebb lisztet teszek bele. Olyan 350 g körül. Egyébként nagyon jó kis recept. Az egyik kedvenc cukkinis süteményünk, ezért gyakran készítem el. Köszönjük a közzétételt.
VálaszTörlés