Lencsefőzelék




Hozzávalók:
100 g füstölt szalonna
250 g lencse
1/2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 csapott evőkanál finomliszt
1 púpos teáskanál pirospaprika
só, pár csepp ecet, csipet cukor

A lencsét, babérlevelet, a fokhagymát és a vöröshagymát vízben feltesszük főni. Kb. 20 perc főzés után berántjuk a következő módon:
a kockára vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet, lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a pirospaprikát. Azonnal felöntjük kevés hideg vízzel keverés közben. Kiszedjük a lencséből a megfőtt vöröshagymát, fokhagymát, a rántáshoz adjuk, botmixerrel pürésítjük, az egészet a lencséhez adjuk, sózzuk, és pár percig forraljuk. A végén pár csepp ecetet, és csipet cukrot is adunk hozzá. Tálaláskor tejfölt adhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard