2010. szeptember 1., szerda

Tárkonyos birkaleves

5 megjegyzés


Hozzávalók:
750 g birkagerinc
1 szál zeller vagy egy szeletke zellergumó
1 sonkahagyma
10 szem feketebors
körömnyi babérlevél
fél csipet zsálya
1 teáskanál tárkony
1 szál friss lestyán vagy 1 kávéskanál szárított
1 nagy szál sárgarépa
1 nagy szál petrezselyemgyökér
1,5-2 dl tejföl
1-2 teáskanál liszt
150 g zöldborsó
150 g gomba
1 gerezd paradicsom
1 szelet zöldpaprika
1 jó marék csiga levestészta
1 chilipaprika
1 szelet vaj

Elkészítés:
A gerincet szeletekre vágom, és felteszem hideg vízben főni. Adok hozzá sót, szemesborsot, babért, zsályát, lestyánt, hagymát, fokhagymát. Nagyon lassú gyöngyöző forrással főzöm kb. 2,5-3 órát. Vízfürdőben lehűtöm, beteszem egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap a vajat felforrósítom, beleteszem a karikára szelt répát, petrezselymet, megpárolom, ráteszem a borsót, gombát, azt is átpárolom.
A megfőzött leves tetejére kifagyott zsírt-faggyút leszedem. A húsokat átteszem a másik fazékba, a levet rászűröm. Egész chilipaprikát, a paradicsomot és zöldpaprikát is hozzáadom, sót, ha szükséges. A csigatésztát is beleteszem. Felforralom, és gyöngyözve főzöm fél órát. A lisztet simára keverem a tejföllel, egy merőkanál levessel, és beleöntöm. 5 perc alatt összeforralom. Rászórom a tárkonyt. Tálaláskor citromot teszek mellé, aki szereti, még tehet bele. A chilit is mindenki maga adagolhatja ízlés szerint.

Megjegyzések

5 megjegyzés ehhez: "Tárkonyos birkaleves"

Lívia írta... [Válasz erre...]
2010. szeptember 1. 16:49

Nagyon jól néz ki a leves. A nagyobbik fiam nyaggat folyton, hogy süssek bárányt, de még nem csináltam soha, mert tartok a faggyúíztől. Egyszer sikerült ráharapnom... :))

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. szeptember 1. 17:03

Nagyon finom volt. A birka jobban faggyús, azt előre le szoktam szedegetni. A bárányt én is imádom.

Ottis írta... [Válasz erre...]
2010. szeptember 1. 17:59

Nagyon jól néz ki a levesed!

duende írta... [Válasz erre...]
2010. szeptember 2. 20:35

Hol tudsz birka vagy bárányhúst venni? Nálunk egyáltalán nincs!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. szeptember 2. 21:00

A piacon az egyik húsosnál néha van. Ez most gyönyörű birkakaraj volt, sütni nem mertem, mert nem tudható a kora. Utólag derült ki, hogy egész fiatal lehetett.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com