Egy szelet vajat a cseréptál aljába morzsolok, egy fél vöröshagymát beleszeletelek. A 4 alsócombot besózom, és azt is a cseréptálba teszem. Beleteszek egy csiperkegombát melléjük, csipet majorannával, fehér borssal fűszerezem, 1/2 dl száraz fehérbort öntök rá. Lefedem a fedelével, és hideg sütőbe tolom. Bekapcsolom 180 fokra, és kb. 1 óra 10 perc alatt puhára párolom. Leveszem a fedőt, 1-2 teáskanál lisztet vagy keményítőt kevés tejszínnel elkeverek, ráöntöm a húsra, és fedő nélkül pár percre visszatolom a sütőbe, sűrűsödésig. Főtt tésztával, párolt rizzsel vagy krumplipürével tálalom.
Egy szelet vajat a cseréptál aljába morzsolok, egy fél vöröshagymát beleszeletelek. A 4 alsócombot besózom, és azt is a cseréptálba teszem. Beleteszek egy csiperkegombát melléjük, csipet majorannával, fehér borssal fűszerezem, 1/2 dl száraz fehérbort öntök rá. Lefedem a fedelével, és hideg sütőbe tolom. Bekapcsolom 180 fokra, és kb. 1 óra 10 perc alatt puhára párolom. Leveszem a fedőt, 1-2 teáskanál lisztet vagy keményítőt kevés tejszínnel elkeverek, ráöntöm a húsra, és fedő nélkül pár percre visszatolom a sütőbe, sűrűsödésig. Főtt tésztával, párolt rizzsel vagy krumplipürével tálalom.
Nagyon guszta, finom lehet
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésNagyon guszta, ki is néztem magamnak.
A kérdésem az lenne, hogy ha nem mázas cserépedénybe teszem, akkor áztassam be előtte?
Igen. De készülhet jénaiban, sőt tepsiben is. Csak nekem van ez a helyes kis cserépsütőm.
VálaszTörlésNagyon fini lehet, s ez a cserép nagyon kis helyes, tényleg!:-))
VálaszTörlésHa nem szeretem az alkoholt, mit onthetek ra? Sima vizet?
VálaszTörlés@Névtelen
VálaszTörlésEnyhén citromos vizet önts rá.