Fűszeres steak burgonya


1 kg krumplit meghámozok, és hasábokra vágom. Egy kis tálba teszek 1 púpos evőkanál mustárt, 1-1 teáskanál apróra vágott kakukkfüvet, rozmaringot (vagy helyette zsályát), petrezselyemzöldet. Hozzáadok 1-2 gerezd aprított fokhagymát, 1 teáskanál sót. Ráöntök 5-6 evőkanál olajat és összekeverem.
A krumplit egy fémtepsibe teszem, a keveréket ráöntöm, és fakanállal addig keverem, amíg egyenletesen bevonja. Akkor 220 fokos előmelegített sütőbe tolom, és 3/4 óráig sütöm. 1-2 teáskanál pirospaprikát elkeverek ízlés szerint őrölt chilivel, a krumplit egyenletesen megszórom vele. Lapáttal fellazítom a krumplikat, átkeverem a paprikával, óvatosan, hogy ne törjön. A sütőt 250 fokra tekerem, és a krumplit 1/4 óra alatt megpirítom. Steakhez magától értetődően, de grillhúsokhoz, sültekhez is kiváló köret. Mártogatóssal önmagában is finom.

12 megjegyzés:

  1. Összefőztünk! :)) Ez az isteni krumpli tök jó lenne a ketchupomhoz! :)

    El tudnék élni ilyen és ehhez hasonló tepsiskrumplikon...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Egyszer a barátnőméknél ettünk "gyárit", aztán mikor az uram áradozott róla, megnéztem egy boltban, milyen fűszer van benn. Azóta én is szoktam. De most nincs, és ez nagyon guszta. Ms Poppyval összeesküdtetek ellenem!:-))

    VálaszTörlés
  3. Sógorom nagy kedvence,elraktároztam a recepted,ha jönnek megcsinálom.

    Ui:

    Köszi az ötleteket a nyomtató és a tetszik gomb beillesztésére,sikerült mind.

    VálaszTörlés
  4. Hű de fini. Megcsináltam tegnap, azt hiszem, nagy kedvenc lesz nálunk. Igaz, kicsit változtattam a recin, mert nem volt minden itthon, a mustárhoz kakukkfüvet, oregánót, fokhagymát és sót raktam, de így is nagyon jó volt. Úgy tudom, a görögök eszik oregánóval. Rögtön egyszerre két tepsivel csináltam, de asszem egyedül fel tudtam volna falni mindet...
    üdv
    true

    VálaszTörlés
  5. @true
    Igen, mi is imádjuk. Még önmagában is. És hát persze, a fűszereken lehet variálni. Örülök, hogy ízlett.

    VálaszTörlés
  6. Nézz be hozzám légyszi, vár egy díj! :)

    VálaszTörlés
  7. Még annyi, hogy raktam alá sütőpapírt, mert utálok sikálni:)
    true

    VálaszTörlés
  8. Ez nálunk első számú receptté lépett elő! :)

    VálaszTörlés
  9. Ez volt a mai vacsora. Hálás köszönet érte!!!

    VálaszTörlés

@templatesyard