20 dkg lencsét szűrőben megmosok, egy negyed vöröshagymát apróra vágok, 2 szelet füstölt szalonnát felkockázok. A szalonnát kiolvasztom, rádobom a hagymát, megpárolom. 1-1 csapott evőkanál lisztet és pirospaprikát átforgatok rajta. Felengedem 1,5 liter vízzel, felteszem főni. 1 babérlevéllel, 1 kávéskanál sózott lestyánnal és sóval ízesítem. Forrástól számítva 20 perc alatt megfő. Tejföllel tálalom.
20 dkg lencsét szűrőben megmosok, egy negyed vöröshagymát apróra vágok, 2 szelet füstölt szalonnát felkockázok. A szalonnát kiolvasztom, rádobom a hagymát, megpárolom. 1-1 csapott evőkanál lisztet és pirospaprikát átforgatok rajta. Felengedem 1,5 liter vízzel, felteszem főni. 1 babérlevéllel, 1 kávéskanál sózott lestyánnal és sóval ízesítem. Forrástól számítva 20 perc alatt megfő. Tejföllel tálalom.
Ez ám a sebes leves!:-))
VálaszTörlésAz ilyen jó kis levesek nekem bármikor jöhetnek! Főleg, ha a szilvafagyid a desszert utána! :))
VálaszTörlésViccet félretéve, tényleg utolérhetetlen jók - gyorsak, finomak, egészségesek.
Mindég mindenhol hirdetem, hogy a lencsét nem kell beáztatni.
VálaszTörlésÉn még sosem áztattam, nem tudom,miért írják mindenhol?
Én még sosem ettem lencse levest csak főzeléket. Biztos nagyon finom
VálaszTörlésJó leves, éppen a múlt héten vásároltam lencsét, úgy hogy szemezgetek a recepttel .-)
VálaszTörlésNaneeeee....tényleg nem kell a lencsét beáztatni? Ennek igazán örülök és ki is próbálom :)
VálaszTörlés