Majdnem sztracsatella


Igazából a szracsatella vaníliafagyi csokoládéreszelékkel, de ez a fagyi kókuszalapból készült. Nem is tudom, használható-e rá ez a név. No mindegy, a lényeg: nagyon finom!


20 g keményítőt és 50 g kókusztejport 4 dl vaníliás tejjel elkeverek, és sűrűre főzöm. Leveszem és belekeverek 1 csipet sót, 150 g porcukrot, ha elolvadt, akkor lehűtöm. Ezutásn elkeverem 4 dl hideg tejszínnel. Ismét beteszem a hűtőbe, és néhány órát hűtöm, hogy 5 fokos legyen. Ezután fagylaltgéppel elkészítem. Ezalatt lereszelek 100 g 50%-os étcsokit nagylyukú reszelőn. Amikor a fagyigép az utolsó 5 perchez ér, folyamatosan beleszórom a gépbe a reszelt csokit, amit a gép egyenletesen belekever.

12 megjegyzés:

  1. Ha nincs fagyigépem, akkor mélyhűtőben fagyasztható?

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó recept, én a héten igazi kókuszból szeretném kipróbálni. Csak még fel kell törni :) Ja, úgy tudom, ezt a fajta fagyit Bounty fagyinak hívják, a csokis-kókuszos Bounty csoki alapján! Zsuzsi

    VálaszTörlés
  3. Kérhetek? Hú de megenném most, nagyon szeretema kókuszt is, a fagyit is! :) Csodás!

    VálaszTörlés
  4. Szép a fagyi, szép a tálalás!:-))

    VálaszTörlés
  5. Ez nagyon finom! Még ebben a hidegben is megenném.

    VálaszTörlés
  6. Szia!

    Jó nagyon az oldalad, amit hiányolok belőle, hogy nincs név szerint felsorolva az összes étel. Ettől eltekintve jó, (csak nem tudni mi az ami fent van az oldalon) ma fogom kipróbálni az egyik ételt, remélem jó lesz.

    VálaszTörlés
  7. Bocsi megtaláltam a tartalom jegyzéket, :)eddig elkerülte a figyelmemet. Kicsit könnyebb a keresés.

    VálaszTörlés
  8. Ezt imádni fogják a gyerekek (nomeg én is:) megírom majd, hogy sikerült.

    VálaszTörlés

@templatesyard