2011. január 6., csütörtök

Vegyes saláta

5 megjegyzés

Kókuszos húsgolyó mellé készült, a hűtőben fellelhető zöldségekből. Nagyon finom, könnyű ebéd lett belőle, ami az ünnepek után jól esett a családnak.



Hozzávalók:
öklömnyi darab lilakáposzta
1 zöldsaláta maradék levelei
1 salátahagyma (fehér) vagy sonkahagyma
1 paradicsom
só, bors
1 teáskanál mustár
1 teáskanál balzsamecet
1 kávéskanál cukor
olivaolaj

Elkészítés:
A káposztát és a hagymát vékonyan felszelem, és egy tálban besózom. Állni hagyom 1-2 órát. Az öntethez a mustárt elkeverem a cukorral, balzsamecettel és az olivával (só már nem kell hozzá), borssal ízesítem, majd forró vízzel (2-3 evőkanál) símára keverem. A paradicsomot gerezdekre vágom, és a hagyma-káposzta keverékbe teszem. Leöntöm az öntettel.
Egy tálat kibélelek salátalevelekkel, és a salátát középre halmozom.

Megjegyzések

5 megjegyzés ehhez: "Vegyes saláta"

Thrini írta... [Válasz erre...]
2011. január 6. 13:44

Hú, de csodás színösszeállítás! Az élénksége nagyon étvágyat csinál! :)

Bianka írta... [Válasz erre...]
2011. január 6. 14:39

Micsoda színek

Alíz, Erdélyből írta... [Válasz erre...]
2011. január 6. 21:21

Guszta nyáridéző saláta, meghiszem azt, hogy jól esett a családnak. :)

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. január 11. 20:21

A kókuszos húsgolyó receptjét nem osztanád meg? :)
köszi Rita

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. január 19. 8:03

@Rita
Rövidesen jön.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com