Hozzávalók:
öklömnyi darab lilakáposzta
1 zöldsaláta maradék levelei
1 salátahagyma (fehér) vagy sonkahagyma
1 paradicsom
só, bors
1 teáskanál mustár
1 teáskanál balzsamecet
1 kávéskanál cukor
olivaolaj
Elkészítés:
A káposztát és a hagymát vékonyan felszelem, és egy tálban besózom. Állni hagyom 1-2 órát. Az öntethez a mustárt elkeverem a cukorral, balzsamecettel és az olivával (só már nem kell hozzá), borssal ízesítem, majd forró vízzel (2-3 evőkanál) símára keverem. A paradicsomot gerezdekre vágom, és a hagyma-káposzta keverékbe teszem. Leöntöm az öntettel.
Egy tálat kibélelek salátalevelekkel, és a salátát középre halmozom.
Hú, de csodás színösszeállítás! Az élénksége nagyon étvágyat csinál! :)
VálaszTörlésMicsoda színek
VálaszTörlésGuszta nyáridéző saláta, meghiszem azt, hogy jól esett a családnak. :)
VálaszTörlésA kókuszos húsgolyó receptjét nem osztanád meg? :)
VálaszTörlésköszi Rita
@Rita
VálaszTörlésRövidesen jön.