Mentás kivi-mandarin leves


A karácsonyi déligyümölcs készletből készült ez a leves, már az új évben. Nem túl édesre készítve, hogy a gyümölcsök íze érvényesüljön. 3 db körömnyi mentalevéllel kapott egy enyhe mentolos felhangot is. A nehéz ételek után egy könnyű ebéd első fogása volt ez, másodiknak kókuszos húsgolyókat készítettem, amit egy vegyes salátával ettünk. A saláta szintén az ünnepekről megmaradt zöldségekből készült.



Hozzávalók: 3 adag
3 mandarin
6 kivi
1 dl tejföl
1 csapott evőkanál keményítő
1-2 evőkanál cukor
3 körömnyi mentalevél (vagy egy nagy)
csipet só
késhegynyi őrölt fahéj
pár szem ánizsmag (elhagyható)

Elkészítés:
A mandarinokat gerezdekre szedem, a kivit felszeletelem. Egy lábosban a keményítőt a tejföllel és kevés vízzel csomómentesen elkeverem, felengedem kb. 7-8 dl vízzel. Beleteszem a sót, fahéjat, ánizst, mentát, és felforralom. Ekkor a cukrot is belekeverem, mmajd beleteszem a gyümölcsöt is. Ezzel pusztán 1 percig forralom, lehúzom a lángról, és azonnal hideg vízbe állítom, hogy lehűtse.

2 megjegyzés:

@templatesyard