2012. október 1., hétfő

Egyszerű diós sütemény vaníliakrémmel

6 megjegyzés
 
Amilyen egyszerű és gyors ez a süti, olyan finom. Vendégvárónak is alkalmas. A tészta dió helyett mandulával is készülhet.



Tészta: 23x33 cm-es tepsiben

Hozzávalók:

6 tojás
150 g finomliszt
100 g darált dió vagy mandula
1/2 dl olaj
1/2 dl hideg víz
180 g cukor
pár csepp ecet
fél csomag sütőpor

A tepsi aljába sütőpapírt vágok, vékonyan beecsetelem olajjal. A sütőt 180 fokra előmelegítem.
A tojásokat szétválasztom. A cukorból félreteszek 3 evőkanállal a habveréshez. A sárgákat a többi cukorral habos-fehérre mixelem. Hozzákeverem az olajat két-három részletben, legvégül a vizet is. A darált diót kanállal beleforgatom. A lisztet elkeverem a sütőporral. A tojásfehérjékből habot verek, félúton beleteszem az ecetet, és nagyon kemény habot készítek. Egyenkét hozzámixelem a 3 evőkanál cukrot is.
A habot és a lisztet kanállal óvatosan összeforgatom a sárgájás-diós keverékkel.
A tepsibe öntöm, elsímítom, a sütőbe tolom. 10 perc múlva 170 fokra mérsékelem a hőt, és kb. 30 perc alatt készresütöm. Ha megsült, kiveszem, hagyom a tepsiben kihűlni.

Vaníliakrém

Hozzávalók:

50 g kukoricakeményítő
1 rúd vanília*
4 dl tej
150 vaj (szobahőmérsékletű, lágy)
100 g cukor

*Használhatunk 1 csomag vaníliás pudinport is a keményítő és vanília helyett. A vajat pedig margarinnal is helyettesíthetjük.

Kevés tejjel elkeverem a keményítőt és a vanília kikapart belsejét, a többi tejet mikróban forrásig melegítem. A forró tejbe belekeverem a cukrot és a keményítőt, majd 1-2 percre visszateszem, míg besűrűsödik.
Még forrón hozzákeverem a vaj harmadát, hagyom teljesen kihűlni.
A vajat egy tálban elkezdem mixelni, és evőkanalanként hozzámixelem a hideg vaníliapudingot. A krémet 1 órára hűtőbe teszem.

Összeállítás:
A kihűlt tésztát körbevágom, és kiborítom a tepsiből egy gyúrólapra úgy. hogy az alja legyen felül. A sütőpapírt lehúzom. Egy recés kenyérvágókéssel óvatosan félbevágom. A krém kétharmadát a két lap közé kenem, a harmadát pedig a tetejére símítom.
A legjobb, ha fogyasztás előtt pár órát állni hagyjuk, hogy a lágy krémből a tészta felvegye a felesleges nedvességet.

Hmmm! Finom lehet...

Megjegyzések

6 megjegyzés ehhez: "Egyszerű diós sütemény vaníliakrémmel"

marisz57 írta... [Válasz erre...]
2012. október 1. 21:37

Szeretem az ilyen egyszerű, aránylag olcsó. mégis finom sütiket!
Nem tudom kinézni, hogy a macska nyakában pink színű szalag van, vagy a nyelve az?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2012. október 2. 7:35

@marisz57
Épp megnyalta a száját, nincs szalag a nyakában.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2012. október 3. 16:37

Igen, a csodás recepteken túl tudtam ,hogy van még valami-valaki, ami -aki miatt szimpatikus vagy.Nos, igen, ez csodás Cica,imádni való, ahogy megkívánja a sütit.Ha nem veszed tolakodásnak, hogy hívják őt?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2012. október 3. 16:58

@Névtelen
A cicát Marcinak hívják.

♥ Beauty and fashion- * Make Up *♥ írta... [Válasz erre...]
2012. október 5. 12:54

nagyon fini:D

http://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2012. november 10. 14:15

A nagyit vagy magatokat meg ezzel lepjétek meg ünnepre: A magyar úri család konyhája c. Nyamnyam

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com