Amilyen egyszerű és gyors ez a süti, olyan finom. Vendégvárónak is alkalmas. A tészta dió helyett mandulával is készülhet.
Tészta: 23x33 cm-es tepsiben
Hozzávalók:
6 tojás
150 g finomliszt
100 g darált dió vagy mandula
1/2 dl olaj
1/2 dl hideg víz
180 g cukor
pár csepp ecet
fél csomag sütőpor
A tepsi aljába sütőpapírt vágok, vékonyan beecsetelem olajjal. A sütőt 180 fokra előmelegítem.
A tojásokat szétválasztom. A cukorból félreteszek 3 evőkanállal a habveréshez. A sárgákat a többi cukorral habos-fehérre mixelem. Hozzákeverem az olajat két-három részletben, legvégül a vizet is. A darált diót kanállal beleforgatom. A lisztet elkeverem a sütőporral. A tojásfehérjékből habot verek, félúton beleteszem az ecetet, és nagyon kemény habot készítek. Egyenkét hozzámixelem a 3 evőkanál cukrot is.
A habot és a lisztet kanállal óvatosan összeforgatom a sárgájás-diós keverékkel.
A tepsibe öntöm, elsímítom, a sütőbe tolom. 10 perc múlva 170 fokra mérsékelem a hőt, és kb. 30 perc alatt készresütöm. Ha megsült, kiveszem, hagyom a tepsiben kihűlni.
Vaníliakrém
Hozzávalók:
50 g kukoricakeményítő
1 rúd vanília*
4 dl tej
150 vaj (szobahőmérsékletű, lágy)
100 g cukor
*Használhatunk 1 csomag vaníliás pudinport is a keményítő és vanília helyett. A vajat pedig margarinnal is helyettesíthetjük.
Kevés tejjel elkeverem a keményítőt és a vanília kikapart belsejét, a többi tejet mikróban forrásig melegítem. A forró tejbe belekeverem a cukrot és a keményítőt, majd 1-2 percre visszateszem, míg besűrűsödik.
Még forrón hozzákeverem a vaj harmadát, hagyom teljesen kihűlni.
A vajat egy tálban elkezdem mixelni, és evőkanalanként hozzámixelem a hideg vaníliapudingot. A krémet 1 órára hűtőbe teszem.
Összeállítás:
A kihűlt tésztát körbevágom, és kiborítom a tepsiből egy gyúrólapra úgy. hogy az alja legyen felül. A sütőpapírt lehúzom. Egy recés kenyérvágókéssel óvatosan félbevágom. A krém kétharmadát a két lap közé kenem, a harmadát pedig a tetejére símítom.
A legjobb, ha fogyasztás előtt pár órát állni hagyjuk, hogy a lágy krémből a tészta felvegye a felesleges nedvességet.
Hmmm! Finom lehet... |
Szeretem az ilyen egyszerű, aránylag olcsó. mégis finom sütiket!
VálaszTörlésNem tudom kinézni, hogy a macska nyakában pink színű szalag van, vagy a nyelve az?
@marisz57
VálaszTörlésÉpp megnyalta a száját, nincs szalag a nyakában.
Igen, a csodás recepteken túl tudtam ,hogy van még valami-valaki, ami -aki miatt szimpatikus vagy.Nos, igen, ez csodás Cica,imádni való, ahogy megkívánja a sütit.Ha nem veszed tolakodásnak, hogy hívják őt?
VálaszTörlés@Névtelen
VálaszTörlésA cicát Marcinak hívják.
nagyon fini:D
VálaszTörléshttp://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/
A nagyit vagy magatokat meg ezzel lepjétek meg ünnepre: A magyar úri család konyhája c. Nyamnyam
VálaszTörlésEzt a receptet kerestem :) egyszer anyukàm csinàlt .isteni.köszönöm
VálaszTörlés