Bejegyzések Subscribe to CommentsMegjegyzések

2014. október 31., péntek

Sült csirkeszárnyak "junk food" módra

1 megjegyzés


2014. október 25., szombat

Paprikakrém télire

0 megjegyzés
Most készítsünk télire remek ételízesítőt, a piacokon még kapható pritamin vagy kápiapaprika. Számos ételben felhasználható, szendvicsek, hidegtálak díszítésére is alkalmas a házi paprikakrém.



Hozzávalók:

1 kg paprika (paradicsom-paprika vagy kápia), ízlés szerint néhány erőspaprika
200 g vöröshagyma
0,5 dl 10%-os ecet
100 g cukor
50 g só

Elkészítés:

A paprikát kicsumázzuk, feldaraboljuk, a hagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk.
A paprikát és a hagymát húsdarálón ledaráljuk vagy késes darálóval összeaprítjuk.
Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, ecetet, és a sót. Alacsony lángon kb. 30-40 percig főzzük, meg-megkeverve, amíg besűrűsödik.
A krémet kifőzött tiszta üvegekbe merjük, és szorosan lezárjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

A receptet Magyar Zsuzsa olvasónk küldte Hajdúsámsonról.

2014. október 24., péntek

Petrezselyemzöld tárolása

0 megjegyzés
A petrezselyemzöldet gyakran egy pohár vízbe helyezve tároljuk, ami megfelelő módszer akkor, ha 1-2 napról van szó. Ha viszont egy hétig is szeretnénk frissen tartani, akkor ezt tehetjük:
A petrezselyemzöldet ne mossuk meg. Ha van rajta víz, akkor töröljük le papírtörlővel, de vigyázzunk, egy kicsit se sértsük meg a leveleket. 10 percig szárítsuk szobahőmérsékleten. Ezután a száraz zöldet tegyük egy nylonzacskóba, és amennyire lehet, nyomjuk ki a levegőt és befőttesgumival zárjuk le. Helyezzük a hűtő zöldséges fiókjába legfelülre.





Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal

Blogarchívum

Blogstat

online


 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com