Hozzávalók:
1 kg paprika (paradicsom-paprika vagy kápia), ízlés szerint néhány erőspaprika
200 g vöröshagyma
0,5 dl 10%-os ecet
100 g cukor
50 g só
Elkészítés:
A paprikát kicsumázzuk, feldaraboljuk, a hagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk.
A paprikát és a hagymát húsdarálón ledaráljuk vagy késes darálóval összeaprítjuk.
Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, ecetet, és a sót. Alacsony lángon kb. 30-40 percig főzzük, meg-megkeverve, amíg besűrűsödik.
A krémet kifőzött tiszta üvegekbe merjük, és szorosan lezárjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
A receptet Magyar Zsuzsa olvasónk küldte Hajdúsámsonról.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése