Hozzávalók:
1,5 kg csirkeszárny
1 púpos evőkanál mustár
1 púpos evőkanál ketchup
1 púpos teáskanál Vegeta
1 púpos teáskanál erőspista vagy pirosarany
1 púpos teáskanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál méz
3 gerezd fokhagyma szétzúzva
1 teáskanál só, kevés őrölt bors
3 evőkanál étolaj
A pác hozzávalóit egy tálkában összekeverjük. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és egy nagy tálba tesszük. Ráöntjük a pácot, és fakanállal addig keverjük, amíg teljesen bevonódik mindegyik a páccal. Egy órát pihentetjük.
A sütőt 180 fokra begyújtjuk, a szárnyakat egy tepsibe rakjuk, alufóliával (vagy fedővel) lazán lefedjük. Így sütjük 40 percig. Levesszük a fóliát, a szárnyakat megfordítjuk, a sütőt feltekerjük 200-220- fokra, és kb. félóra alatt pirosra sütjük.
Azzal nem vagyok tisztába hogy mit jelent ez a "junkfood " mód, de az biztos hogy ez a csirkeszárny nagyon finom lehet! Guszta!
VálaszTörlés