Bejegyzések Subscribe to CommentsMegjegyzések

2009. november 3., kedd

Sablé viennois, kakaós

7 megjegyzés




Hozzávalók:

200 g vaj
80 g porcukor
1 csipet só
pár csepp vaníliakivonat
1 tojásfehérje
200 g finomliszt
40 g kakaópor
Elkészítés:
A vajat mikróban 10 másodperc alatt megpuhítom. Egy kisebb tálba kimérem a porcukrot, a vajjal és a tojásfehérjével habosra keverem, robotgéppel kb. 1 perc alatt. Ezután hozzákeverem a csipetnyi sót és a kakaóval összeszitált lisztet. Habzsákba töltöm (én tortadíszítő nyomóhengerbe), és a tepsibe S, W vagy habcsók alakokat nyomok belőle. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütöm.

Megjegyzések

7 megjegyzés ehhez: "Sablé viennois, kakaós"

Lori írta... [Válasz erre...]
2009. november 3. 14:10

Hmmm...imádom az ilyesmit. Habzsák nélkül élőknek valami technika? Össze lehet őket egyszerűen lapos keksz alakúra gyúrni?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. november 3. 14:21

Összegyúrni is lehet hengerré, kis fagyasztás után szeletelni, sütni.
De az se rossz, hogy kanállal kis halmokat raksz, és cseppet meglapítod.

Manitu írta... [Válasz erre...]
2009. november 3. 16:25

mhm megéheztem :) kívánós vagyok :)

Belly írta... [Válasz erre...]
2009. november 3. 20:11

Jól néz ki.

duende írta... [Válasz erre...]
2009. november 3. 21:24

Ezt jegyeztem. Nagyon guszta és mostanában rákattantam a rágcsákra... :))

szepyke írta... [Válasz erre...]
2009. november 3. 21:47

És a fehérjék is fogynak tőle, amiből kb 1500 van a jégen.

Ott, hogy a mikróban megolvasztod, majdnem sírtam. Az én mikróm megboldogult, amikor üveget olvasztottam benne...:)

sedith írta... [Válasz erre...]
2009. november 4. 10:46

Hú, ez pont jó lenne felavatni a csillagcsövemet! De még mindig nincs zsákom hozzá. :P Valamit kitalálok.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Blogstat

online


 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com