Hozzávalók:
200 g vaj
80 g porcukor
1 csipet só
pár csepp vaníliakivonat
1 tojásfehérje
200 g finomliszt
40 g kakaópor
Elkészítés:
A vajat mikróban 10 másodperc alatt megpuhítom. Egy kisebb tálba kimérem a porcukrot, a vajjal és a tojásfehérjével habosra keverem, robotgéppel kb. 1 perc alatt. Ezután hozzákeverem a csipetnyi sót és a kakaóval összeszitált lisztet. Habzsákba töltöm (én tortadíszítő nyomóhengerbe), és a tepsibe S, W vagy habcsók alakokat nyomok belőle. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütöm.
Megjegyzések
7 megjegyzés ehhez: "Sablé viennois, kakaós"
2009. november 3. 14:10
Hmmm...imádom az ilyesmit. Habzsák nélkül élőknek valami technika? Össze lehet őket egyszerűen lapos keksz alakúra gyúrni?
2009. november 3. 14:21
Összegyúrni is lehet hengerré, kis fagyasztás után szeletelni, sütni.
De az se rossz, hogy kanállal kis halmokat raksz, és cseppet meglapítod.
2009. november 3. 16:25
mhm megéheztem :) kívánós vagyok :)
2009. november 3. 20:11
Jól néz ki.
2009. november 3. 21:24
Ezt jegyeztem. Nagyon guszta és mostanában rákattantam a rágcsákra... :))
2009. november 3. 21:47
És a fehérjék is fogynak tőle, amiből kb 1500 van a jégen.
Ott, hogy a mikróban megolvasztod, majdnem sírtam. Az én mikróm megboldogult, amikor üveget olvasztottam benne...:)
2009. november 4. 10:46
Hú, ez pont jó lenne felavatni a csillagcsövemet! De még mindig nincs zsákom hozzá. :P Valamit kitalálok.
Megjegyzés küldése