2015. október 2., péntek

Babfőzelék szárazbabból

1 megjegyzés

Babfőzelék szárazbabból

Hozzávalók:
300 g bab
100 g zsíros füstölt szalonna
zsír vagy étolaj szalonna helyett
2 evőkanál finomliszt
1 teáskanál pirospaprika (elhagyható)
1 babérlevél
1/2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kispohár tejföl (1,5-2 dl)

pár csepp ecet (elhagyható)

A babot 30 percig főzöm, ekkor leöntöm a főzőlevét (így nem fog puffasztani). Újra felöntöm hideg vízzel és puhára főzöm, só nélkül,  a babérlevéllel.
A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztom, beleteszem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, megdinsztelem. Beleteszem a lisztet, halvány rántást készítek, legvégén a pirospaprikát is belekeverem.
A rántást felengedés nélkül belekeverem a forrásban lévő babba, hozzáadom a tejfölt, sózom. Ha kell, vízzel hígítom. Ha nem elég savanykás a tejföltől, pár csepp ecetet adok hozzá.
5 perc alatt összeforralom.
Főtt vagy sült kolbász, pörkölt lehet a feltétje.

Megjegyzések

1 megjegyzés ehhez: "Babfőzelék szárazbabból"

شركة ضي الرحمن للخدمات المنزلية írta... [Válasz erre...]
2017. szeptember 22. 17:20

شركة كشف تسربات المياه بالقطيف

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com