2021. január 8., péntek

Zöldséges bulgur köret

Gyors és finom köret, érdemes elkészíteni. Negyedóra alatt összedobhatjuk. Melegen sültek, szaftos húsok mellé illik, de hidegen büféasztalra hideg sültekhez, sőt sülthúscsíkokkal gazdagítva salátaként is megállja a helyét.



Hozzávalók:  kb. 6 adag

4 dl bulgur (2 csésze)

1 piros kápia paprika vagy kaliforniai

1 nagyobb paradicsom

10 cm-es darab salátacukkini

1 fél fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

6 dl víz

2 evőkanál olaj

50 g vaj

Fűszerek: só, csipet bors, csipet fahéj, teáskanálnyi citromlé, teáskanálnyi pirospaprika, chili vagy cayenne bors vagy erőspista ízlés szerint

apróra vágott petrezselyemzöld


Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a cukkinit és paprikát felkockázzuk. Egy nagy serpenyőben az olaj-vaj keveréken megpirítjuk közepes fokozaton. 5 percig pároljuk-pirítjuk fedő nélkül. Hozzáadjuk a bulgurt és a fűszereket, átkeverjük, és felöntjük a vízzel. Lefedjük, és 10 percig pároljuk. Elzárjuk a hőt, és további 10 percig lefedve hagyjuk.

Tálaláskor petrezselyemzölddel megszórjuk.

Én most rakott csirkemellhez készítettem.


1 adag köret  338 kcal
1 adag tartalmaz:
zsír szénhidrát  fehérje
 12 g        53 g  9 g
 30 %        60 %  10 %

2 megjegyzés:

  1. Üdv mindenkinek! Szeretném megosztani veletek az online kaszinójátékok örömét. A digitális platformokon való játék lehetőséget kínál a kényelemre és szórakozásra. Az online kaszinók számtalan játékot kínálnak, beleértve a nyerőgépeket, pókert és rulettet. Ezeken a platformokon részesülhetsz izgalmas promóciókban és bónuszokban is. Emellett az online kaszinójátékok rugalmas játékidejük miatt kiválóan illeszkednek az elfoglalt életstílushoz. Próbálj ki egy online kaszinót, és élvezd a kényelmet és a szórakozást a saját otthonodból! Sok szerencsét és jó szórakozást kívánok

    VálaszTörlés
  2. Helló mindenkinek! Szeretném ajánlani az online kaszinójátékok
    https://casinorix-hu.com/kaszino-bonuszok/ izgalmas világát. A digitális platformokon való játék lehetőséget kínál a kikapcsolódásra és az esetleges nyereményekre. A sokféle játékválaszték között megtalálod a kedvencedet, legyen az nyerőgép, póker vagy blackjack. Az online kaszinók gyakran kínálnak bőséges bónuszokat és promóciókat, ami tovább fokozza az élményt. Ezenkívül a játék bármikor elérhető a saját otthonodból, így alkalmazkodik az egyedi időbeosztásodhoz. Próbáld ki, és élvezd a kaszinójátékok izgalmas világát a képernyődön! Sok szerencsét!

    VálaszTörlés