tag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post8656126987817224222..comments2024-03-29T03:55:35.963+01:00Comments on Anya főztje: KörömpörköltUnknownnoreply@blogger.comBlogger32125tag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-30035836740980032172020-09-26T09:50:53.074+02:002020-09-26T09:50:53.074+02:00Az igazi pöcs az ,aki nem tudja elfogadni ha valak...Az igazi pöcs az ,aki nem tudja elfogadni ha valaki nem kutya módjára szereti a csontot forgatni a szájában. Ne ítélj hogy ne ítéltess.Borandrahttps://www.blogger.com/profile/03167414594264683902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-64693120733293658082018-02-02T20:41:34.524+01:002018-02-02T20:41:34.524+01:00☺☺Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16750379547435055920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-36658860177630489302017-12-29T19:19:51.744+01:002017-12-29T19:19:51.744+01:00Pörkölt!?? Előfőzés?? Zsírleszedés??? Stb!Pörkölt!?? Előfőzés?? Zsírleszedés??? Stb!Holecz Istvánhttps://www.blogger.com/profile/09983813660376965820noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-49512841097113656472014-08-15T12:53:12.029+02:002014-08-15T12:53:12.029+02:00@Wise Lady
Tegnap megcsináltam a körömpörkölt rec...@<a href="#c924964561279290459" rel="nofollow">Wise Lady</a><br /><br />Tegnap megcsináltam a körömpörkölt receptedet. Mint ahogyan néhai nagymamám mondta: Hét nyelven beszélt<br />Teljesen megegyezik a véleményünk a nyers körmök előfőzését illetőleg, én négy teljes de darabokra vágott körmöt három óráig főztem sós vizben s egy aránylag alacsony hőmérsékleten lassu főzőedényben. Az egyetlen hibátivánnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-24740736436204565002014-07-30T17:43:52.978+02:002014-07-30T17:43:52.978+02:00@serci Igy igaz!
Cseresznyepaprika@<a href="#c6308033313467810131" rel="nofollow">serci</a> Igy igaz! <br />CseresznyepaprikaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-45849154000837018342013-10-04T19:37:36.213+02:002013-10-04T19:37:36.213+02:00Én a zsír helyett füstölt szalonnát sütök, megsütö...Én a zsír helyett füstölt szalonnát sütök, megsütöm a hagymát rendesen,majd a fokhagymát is belesütöm,pirospaprikát elkeverem a meleg zsírban. Beleteszem a körmöt zöldpaprikát(szerintem az a finom ami piros)beleteszem és felöntöm vízzel. Ha felforrt jöhetnek a fűszerek, bors, borókabogyó, majoranna, kakukkfű és paradicsom minimum 4 részre vágva.Az egészet 2-3 óráig főzni kell, ha már majdnem Lapahttps://www.blogger.com/profile/08531074382549845357noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-25365349197135725062013-06-15T11:01:43.308+02:002013-06-15T11:01:43.308+02:00A recept elolvasása előtt megnéztem a képet.Nem te...A recept elolvasása előtt megnéztem a képet.Nem tetszett.Aztán a recept sem.Ezt csak hagyományos módon szabad elkészíteni.Ettem már paellát előttem készítve Gironában,és ettem magyarosat.Ne sértsük meg más népek gasztronómiáját,a miénket se hagyjuk!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-65248356927840077352013-02-16T10:47:36.745+01:002013-02-16T10:47:36.745+01:00Nagyon jól hangzik, kipróbálom! Tetszik a szegföbo...Nagyon jól hangzik, kipróbálom! Tetszik a szegföbors benne, ad valami különlegest biztosan. Szerintem sem kell midnent úgy fözni, ahogy azt ezer éve "tanulták". Miért ne lehetne kísérletezni, vagy saját szánk ízére formálni a dolgokat. Nem szemellenzövel születtünk és az eredeti körömpörköltet is kitalálta valaki. Szóval ha elsönek ez lett volna a recept, amit Te tettél fel, akkor most Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-36635043486482597982013-02-05T18:17:53.315+01:002013-02-05T18:17:53.315+01:00Nem szokásom hozzászólni semmihez de.. Ez a recept...Nem szokásom hozzászólni semmihez de.. Ez a recept egy vicc. Miért kell ezt még közzé is tenni? <br />Ilyen hozzá nem értést rég olvastam már. Egyértelmű, hogy fogalmad nincs semmiről, mégis meg vagy győződve arról, hogy te aztán tudsz főzni. Hihetetlen.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-1517442793733106262012-12-20T10:12:18.787+01:002012-12-20T10:12:18.787+01:00/ki probáltam én is a körömpörköltet és bevált nag.../ki probáltam én is a körömpörköltet és bevált nagyon szeretjük.Ez a recept nagyon jó,Azert én nem csontoznám ki.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-70022059454569011542012-04-27T10:16:56.351+02:002012-04-27T10:16:56.351+02:00Aki körömpörköltet szereti /igazit/ magyarosat,ne ...Aki körömpörköltet szereti /igazit/ magyarosat,ne finnyáskodjon ! Vagy egyen salátát,vagy valami hasonlót!Szerintem az igazi körömpörköltet csak az egyen aki nem finnyás! És ne fogyózzon szegényke!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-47923654079642655442012-02-27T14:38:11.786+01:002012-02-27T14:38:11.786+01:00Én füstölt körmöt is szoktam hozzá adni fele arány...Én füstölt körmöt is szoktam hozzá adni fele arányban.......Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-9249645612792904592012-02-25T01:42:52.012+01:002012-02-25T01:42:52.012+01:00@Névtelen
Őszintén gratulálok, nagyon büszke lehet...@<a href="#c2192829873196967666" rel="nofollow">Névtelen</a><br />Őszintén gratulálok, nagyon büszke lehetsz magadra!Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-21928298731969676662012-02-24T17:59:25.989+01:002012-02-24T17:59:25.989+01:00OK.Február 18,16.35,névtelen,mindent elmond...A Ba...OK.Február 18,16.35,névtelen,mindent elmond...A Barátaim pidig nyihogtak.17-en.26 éve készítek ételeket,gasztronómiában felettébb otthon vagyok.Eddig mindig megfeleltem.Nem kicsit,szeretik amit készítem.Nem erőltetsz valóban senkire semmit,mindenki maga választAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-68064789300124530442012-02-23T23:20:47.814+01:002012-02-23T23:20:47.814+01:00@megyo
Ez minősíthetetlen iromány volt tőled.
Senk...@<a href="#c2566643192592314125" rel="nofollow">megyo</a><br />Ez minősíthetetlen iromány volt tőled.<br />Senkire sem erőltetem rá egyetlen abszolút igazságként, a szokásaimat.<br />Az azonban bizonyos, hogy aki a pörköltben órákig rommá főzi a pirospaprika ízét és színét, a belefőzött krumpli miatt hosszú lével készíti, az semmit de semmit sem tud a magyar pörköltről.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-25666431925923141252012-02-23T19:47:31.007+01:002012-02-23T19:47:31.007+01:00Ok,kissé lefüstölt az agyam,nem akartam bántani se...Ok,kissé lefüstölt az agyam,nem akartam bántani senkit,aki ilyet tesz a körömmel,vagy így szereti...:P.S:megyoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-21777986356901488002012-02-23T18:43:25.150+01:002012-02-23T18:43:25.150+01:00Üdv.Sajna megleltem ezt az irományt. Csak jóind...Üdv.Sajna megleltem ezt az irományt. Csak jóindulatból,jelezném:NEM KELL előfőzni,éppen az a LÉNYEGE,hogy minden együtt fő össze,fűszer,pari,paprika,stb.Egyben.Nem külön!Mint egy pörkölt.Ettől lesz az az íz,ami végett annyi ember szereti.Nem külön főtt burgi,hanem benne,a vége felé,csili,szegfűizé NEM!Ettől MAGYAR.Ez a recept nem tudom honnan a bánatból szerződött,de szentségtörés jellegű..P.SAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-5466427554145616802012-02-18T16:39:25.946+01:002012-02-18T16:39:25.946+01:00...két gerezd fokhagymát kifelejtettem......két gerezd fokhagymát kifelejtettem...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-15437226546608696332012-02-18T16:35:04.301+01:002012-02-18T16:35:04.301+01:00...az én Anyám így csinálta: pörkölt módjára, zsír......az én Anyám így csinálta: pörkölt módjára, zsír, hagyma,köröm, ha kis levet enged, rá a pirospaprika, só, bors, pici kömény, fél babér levél,zöldpaprika, paradicsom, és türelem, lassú főzés, majdnem teljes puhulásnál hosszúra vágott krumpli, egybefőni,... biztos hogy finom lesz. Tanács: acsülköt ne a hentes bárdolja, szilánkos lesz! Szét lehet szedni az izületeknél! Jó étvágyat!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-34506273170593771702011-11-24T16:50:51.616+01:002011-11-24T16:50:51.616+01:00aki megfőzi 1 óra alatt az hazudik.a körömpörköltn...aki megfőzi 1 óra alatt az hazudik.a körömpörköltnek 2-3 óra kell,hogy a hús leessen a csontról.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-94430413598850642011-09-09T15:36:29.355+02:002011-09-09T15:36:29.355+02:00@Névtelen
Fiatal körömnél elég. Természetesen lehe...@<a href="#c3443793442688020660" rel="nofollow">Névtelen</a><br />Fiatal körömnél elég. Természetesen lehet tovább főzni, ha muszáj.Wise Ladyhttp://abufe.hu/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-34437934426880206602011-09-01T20:52:43.744+02:002011-09-01T20:52:43.744+02:00A főzési idő nagyon kevésnek tűnik...A főzési idő nagyon kevésnek tűnik...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-55428957997664064352011-05-14T21:02:22.126+02:002011-05-14T21:02:22.126+02:00@tothjani46
Nem rossz ötlet, de mi éppen azt szere...@<a href="#c186394832544665315" rel="nofollow">tothjani46</a><br />Nem rossz ötlet, de mi éppen azt szeretjük :DWise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-1863948325446653152011-05-14T17:37:02.752+02:002011-05-14T17:37:02.752+02:00ha,megföttek a körmök,a csontokat egy ferdecsőrű ...ha,megföttek a körmök,a csontokat egy ferdecsőrű fogóval kiszedem, tehát csont nélkül kerül a tányérba! nem kell szopogatni, csek kenyérrel,vagy burgonyával enni!tothjani46https://www.blogger.com/profile/04626385503488411590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-63080333134678101312011-04-22T22:11:33.227+02:002011-04-22T22:11:33.227+02:00Én is készülök a körömpörköltre,de én hagyományosa...Én is készülök a körömpörköltre,de én hagyományosan csinálom:mangalicazsír,hagyma megpirít paprika,rá a köröm meg egy kis víz. Az istenért paprika nagyhatalom vagyunk a cseresznyepaprikának nagyon jó íze van hagyjuk a csilit a mexikói kajába inkább!sercinoreply@blogger.com