tag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post4588223128740867881..comments2024-03-29T03:55:35.963+01:00Comments on Anya főztje: Házi túró és aludttejUnknownnoreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-34679999704027604322019-05-22T19:11:29.926+02:002019-05-22T19:11:29.926+02:00Köszönjük az infót, és örülök, hogy tudod használn...Köszönjük az infót, és örülök, hogy tudod használni a receptet.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-39051319705062765622019-05-21T11:50:15.415+02:002019-05-21T11:50:15.415+02:00Sziasztok! 6 éve készítem a recepted alapján a túr...Sziasztok! 6 éve készítem a recepted alapján a túrót, heti rendszerességgel!<br />Hollandiában többfajta tejjel, tejföllel próbálkoztam. Ami a leggyorsabb és legjobb eredményt hozta. Albert Heinben Zaanse Hoeve műanyag dobozos 2l tej, Zaanse Hoeve creme frache fél dobozzal, pici joghurt ( bármelyik jó). Műanyag tálban mindezt összekeverni, 1 nap alatt megaltatni stb. Összesen 5 perc munka, igazánZsófihttps://www.blogger.com/profile/12175448699271431111noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-26875394052995159832018-07-12T16:08:47.388+02:002018-07-12T16:08:47.388+02:00Így igaz,ahogy le írtad ! És a tejbe nem kell tenn...Így igaz,ahogy le írtad ! És a tejbe nem kell tenni semmit! Az aludt tej tetején van a tejfe,a tejfel ből köpűlik a vajat, a vaj ból marad fenn az író, az aludt tej ből van a túró,és ami kicsöpög belőlle az a savó !Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15377856629571480328noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-25122674668705868812013-12-09T11:54:41.882+01:002013-12-09T11:54:41.882+01:00Sziasztok! Már harmadjára csinálom ZSÍRSZEGÉNY bol...Sziasztok! Már harmadjára csinálom ZSÍRSZEGÉNY bolti tejből a túrót. Ugyanúgy beoltom, de nem lesz olyan zsíros. Rájöttem miért nem aludt meg a tej két nap alatt, mert fém edényben próbáltam altatni. Műanyag edényben kevesebb mint egy nap alatt megalszik, utána a melegítéshez átöntöm a fém edénybe a többit tudjátok.<br />A férjem nem talált szavakat az íze leírására. :D Köszi még egyszer a Zsófihttps://www.blogger.com/profile/06049540853692736766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-71677014448541828162013-11-13T13:42:25.466+01:002013-11-13T13:42:25.466+01:00Sziasztok! Nekem Hollandiában sikerült elkészítene...Sziasztok! Nekem Hollandiában sikerült elkészítenem a túrót. Igaz nagyon nehezen akart megaludni a tej. Csak a második nap oltottam be, mert akkor olvastam a blogodat. A harmadik napon rátettem a radiátorra, aztán megaludt és fel is melegedett kb 40 fokra. Így utána egyből le is csepegtettem. 2 literből több mint fél kiló túró lett. :) Köszi a receptet!Zsófihttps://www.blogger.com/profile/06049540853692736766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-33035799429813168992013-07-29T13:14:06.343+02:002013-07-29T13:14:06.343+02:00Szia En is csinaltam turot Daniaban - bolti dobozo...Szia En is csinaltam turot Daniaban - bolti dobozos tejbol, "Arla Sødmælk" itt ez 24 ora alatt kerul boltokban, pasztorozve van, de ugyebar nagyon friss. Nem oltottam be - a te blogodat a tej altatasa alatt talalta meg, de megaludt a tejem. A tej altatasa utan a te receptedet kovettem. A turoscsuszank ISTENI lett :) KOSZONOM. Mar 13 eve hianyolom a turot. Tobbe nem kell! Udv, DóriDórihttp://andread.eunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-53079765794969568162013-06-15T05:31:59.095+02:002013-06-15T05:31:59.095+02:00Én is elkészítettem a túrót a leírás szerint - és ...Én is elkészítettem a túrót a leírás szerint - és jobb lett, mint gondoltam volna!!! Köszönet a receptért - itt Kaliforniában legalább 100 mérföldet kell utazni túróért. A család is köszöni!!! Csacsicska Tamáshttps://www.blogger.com/profile/14143544034752024248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-42400758910996987342011-03-19T16:21:42.290+01:002011-03-19T16:21:42.290+01:00@Névtelen
Köszönöm, hogy leírtad ezeket. A bőrápol...@<a href="#c4649550509237728659" rel="nofollow">Névtelen</a><br />Köszönöm, hogy leírtad ezeket. A bőrápolásos tipp is nagyon jó, ki fogom próbálni.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-46495505092377286592011-03-19T15:46:23.410+01:002011-03-19T15:46:23.410+01:00Mi így készítjük:a házitejet hagyjuk állni hűtőbe...Mi így készítjük:a házitejet hagyjuk állni hűtőben kb.14-15 órát nagy zománcos fazékban. Aztán leszedjük a tejszínt egy kisebb zománcos lábasba, kicsi szedőkanállal, amit vízbe mártunk előtte, hogy ne ragadjon rá annyira a tejszín. A lábast is kiöblítjük vízzel, így nem tapad rá a tejszín erre sem, nem ég oda olyan könnyen.<br />Ezután a tejet és a tejszínt is percekig forraljuk enyhe kevergetésAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-45153352102987158332011-03-16T12:53:40.563+01:002011-03-16T12:53:40.563+01:00Több napi gondolkodás után úgy döntöttem mégis kip...Több napi gondolkodás után úgy döntöttem mégis kipróbálom ezt a bolti tejből-túró:)Két napig alvadt a bolti tej ma reggel felhevítettem egy kicsit és kavartam rajta párat a leírás szerint.Nem vagyok nagy konyhaművész még nagyon a tanuló fázisba tartozom . Szóval most egy törölgetőben csöpög a túrónak valóm remélem sikerül túrórudit szeretnék csinálni belőle a kislányomnak ugyan is itt ugyan Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-88532906779070165482011-02-05T17:33:28.155+01:002011-02-05T17:33:28.155+01:00@Névtelen
Pedig dehogynem! Régen, amikor a tejszín...@<a href="#c2819609639357459868" rel="nofollow">Névtelen</a><br />Pedig dehogynem! Régen, amikor a tejszínt még adalék nélkül lehetett venni, pont ez volt az egyik praktika: felforralták, lehűtötték 5 fokosra, és úgy verték fel. Sokkal keményebb habot lehetett így kapni.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-28196096393574598682011-02-05T15:18:10.690+01:002011-02-05T15:18:10.690+01:00Isteni finom vaj lett. Sajnos, az epém nem bírta :...Isteni finom vaj lett. Sajnos, az epém nem bírta :(<br />Remélem, azért kajába fel tudom használni.<br />(Régen mindig kidobtam, mert senki nem szerette a tej fölét...)<br />Volt már, hogy fel tudtam verni habnak is, pedig azt hittem, forralva már nem jó ilyen célokra.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-41039024203763286042011-02-05T14:50:50.715+01:002011-02-05T14:50:50.715+01:00@Névtelen
A vaj mellett író válik ki, igen.
Nagyon...@<a href="#c5754537137295682545" rel="nofollow">Névtelen</a><br />A vaj mellett író válik ki, igen.<br />Nagyon hasznos ez az info a tej fölének hasznosítására, köszi.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-57545371372956825452011-02-04T20:12:56.763+01:002011-02-04T20:12:56.763+01:00Én a házitejet forralás után mindig lefölözöm, és ...Én a házitejet forralás után mindig lefölözöm, és összegyűjtöm a hűtőben. Mikor pár adag összejön, felhasználom tejszínes kajákhoz, csak botturmixszal selymesítem. Ma viszont - úgy gondolom - vaj lett a dologból:) Most lecsepegtetem, majd kiderül... Az író az fehér színű? Mert nekem olyan lé lett alatta....<br />üdv.<br />trueAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-9251519449249452812010-12-17T17:20:31.032+01:002010-12-17T17:20:31.032+01:00@MONTANOSZ:
Köszönöm a kiegészítést, én így a sajt...@<a href="#c5852259149942169936" rel="nofollow">MONTANOSZ:</a><br />Köszönöm a kiegészítést, én így a sajtot készítem.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-58522591499421699362010-12-17T17:04:09.337+01:002010-12-17T17:04:09.337+01:00Ha véletlenül sürgős lenne az a túró akkor gyorsan...Ha véletlenül sürgős lenne az a túró akkor gyorsan lehet készíteni:<br />2l tejet felforralunk és forrás közben beleteszünk 1-2 evőkanál ecetet és 1 evőkanál sót és aztán lecsepegtetjük, sza'l fél óra alatt kész a tejből a túró, igaz így krémes állagú lesz)))fghdfhghttps://www.blogger.com/profile/09518818383646105371noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-19955452704651397622010-10-12T15:58:58.051+02:002010-10-12T15:58:58.051+02:00@Viktória
Ez igazán nagyszerű! És ezt hajlandó len...@<a href="#c2647430257203975164" rel="nofollow">Viktória</a><br />Ez igazán nagyszerű! És ezt hajlandó lennél kiposztolni angol nyelven a hungariancook.hu blogra vendégposztolóként? Szeretnélek megkérni rá.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-26474302572039751642010-10-12T12:03:10.871+02:002010-10-12T12:03:10.871+02:00Szia, örömmel jelenthetem, hogy a világ másik felé...Szia, örömmel jelenthetem, hogy a világ másik felén, Amerikában is sikerült a te leírásod alapján túrót készítenem, bolti tejből (Vitamin D milk, szerintem 3% körüli lehet a zsírtartalma), tejfölből és görög joghurtból (kb. 20 deka túró lett 1 liter tejből). Köszönöm!!! Ezáltal végre lehetővé vált olyan hazai csemegék elkészítése, amit egyébként lehetetlen lenne itteni alapanyagokból megoldani. Unknownhttps://www.blogger.com/profile/12943311016154018616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-83981361734990756072010-09-26T15:05:46.228+02:002010-09-26T15:05:46.228+02:00Akkor én írok egy harmadikat :-). Én a felforralt ...Akkor én írok egy harmadikat :-). Én a felforralt házitejet szoktam 1 pohár joghurttal oltani, abból lesz a finom joghurtom. Ha megsavanyodik a házitejem, akkor kicsapom a pultra pár napra. Aztán főzök belőle túrót. Szerintem az aludtejnek és a joghurtnak egészen más íze van, még akkor is, ha ugyanabból a házitejből készítem. És a sima aludtejet nem szeretem csak úgy natúran megenni. "tehénBernadettehttps://www.blogger.com/profile/04830532067894977170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-78585002756898082322009-03-25T22:32:00.000+01:002009-03-25T22:32:00.000+01:00Én házi tejből szoktam készíteni a túrót, szerinte...Én házi tejből szoktam készíteni a túrót, szerintem össze sem lehet hasonlítani a boltban vásárolttal. Milliószor jobb! :)csongihttps://www.blogger.com/profile/01907156781887415561noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-24457466139170863362009-03-24T13:01:00.000+01:002009-03-24T13:01:00.000+01:00Szia, valóban azért írtam, hogy ja valaki mégis há...Szia, valóban azért írtam, hogy ja valaki mégis házi tejből készíti, akkor nem muszáj használnia savanyítókat. De ha mégis, hát egyszerűen csak gyorsítja a folyamatot és azzal rosszat nem tesz. Lehet, hogy akkor nekem azért büdösödött meg az üzleti tej, mert nem tudott elég gyorsan alvadni a bacik hiánya miatt. És valóban, nem mindenhol könnyű házitejet beszerezni. <BR/>Mint írtam, most alvad mégsedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-62841973131009961432009-03-24T10:02:00.000+01:002009-03-24T10:02:00.000+01:00Bizony, igazad van, eltévesztettem. Már javítom is...Bizony, igazad van, eltévesztettem. Már javítom is. Köszi, hogy szóltál.<BR/>Valóban, a házitejhez nem feltétlenül kell joghurtot, és tejfölt adni. A joghurt a baktériumokat adja, a tejföl pedig a túró zsírosságát fokozza. A bolti tejhez ezért mindig adjunk. Úgy gondolom sokan vannak, akik házitejért külön nem kajtatnak, ezért írtam ezt a változatot.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-15756238024853975582009-03-24T09:08:00.000+01:002009-03-24T09:08:00.000+01:00Szia, pontosan így készítem én is a túrót. Eddig b...Szia, pontosan így készítem én is a túrót. Eddig bárhol olvastam, csak a sima aludttejet szűrik át, én is fel szoktam melegíteni, szerintem így esz igazi, keményebb túró. Most is van egy adag a hűtőben! :) És még alvad is vagy 5 l tej. <BR/>Én mindig csak házi tejből csinálom, mert szerintem nem jó a pasztőrözött tej és én semmit sem teszek bele, mivel a friss tej tartalmazza az alvadáshoz sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.com