tag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post3919311474599190955..comments2024-03-29T03:55:35.963+01:00Comments on Anya főztje: A házi krémsajt karrierjeUnknownnoreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-22740578535388889822009-09-19T08:25:35.802+02:002009-09-19T08:25:35.802+02:00Köszönöm,legközelebb elkészítem az általad javasol...Köszönöm,legközelebb elkészítem az általad javasoltakból.<br />De tényleg csak kérdés volt,nem kritika!!DDBrigittahttps://www.blogger.com/profile/06961610644420786128noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-40405113445703046642009-09-18T23:13:04.509+02:002009-09-18T23:13:04.509+02:00Igen, van olyan tejföl, amiből savas, tejfölízű kr...Igen, van olyan tejföl, amiből savas, tejfölízű krémsajt lesz. Ami te említettél, azt nem ismerem. Én Farmer és CBA tejfölt használok, és a szavatosságot mindig megnézem, ha lehet, frisset veszek. De a bolti krémsajt ugyanez ám, savanyított tejszín savója nélkül.<br />Próbáld ki másik tejföllel is. Az is elképzelhető, hogy te nem szereted, nem tetszhet mindenkinek minden :DWise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-81026896605429408302009-09-18T19:44:27.823+02:002009-09-18T19:44:27.823+02:00Szia!
Több blogon is feltettem ezt a kérdést,úgyho...Szia!<br />Több blogon is feltettem ezt a kérdést,úgyhogy,ha találkoznál vele,kérlek ne lepődj meg.Nem kritizálom a sajtot,csak tapasztalatot gyűjtök,mert lehet,hogy csak az alapanyag nem megfelelő.A következő sorokat Mohától másoltam ide,mert jobban nem tudnám megfogalmazni a gondomat:<br /><br /> "Kiszerettem volna tiramisuba próbálni a házi krémsajtot,de nekem szörnyen tejföl ízűnek tűnikBrigittahttps://www.blogger.com/profile/06961610644420786128noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-38419827752493066212009-09-14T15:47:56.476+02:002009-09-14T15:47:56.476+02:00WL, igazad van a linkelést illetően, bocsánatot ké...WL, igazad van a linkelést illetően, bocsánatot kérek.<br /><br />Bízom benne, hogy Te is megköveted azt, akiről a postot írtad.Chef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-41312714535585296992009-09-13T16:05:37.942+02:002009-09-13T16:05:37.942+02:00http://209.85.129.132/search?q=cache:k2Be17CI0mAJ:...http://209.85.129.132/search?q=cache:k2Be17CI0mAJ:maxkonyhaja.blogspot.com/2007/10/hideg-konyhai-mveim.html+házi+krémsajt&cd=3&hl=hu&ct=clnk&gl=hu<br /><br />Én ezt találtam...Szerintem nincs igazad és kár, hogy tegnap nem linkelted be miről van szó,mert akkor ez már kiderülhetett volna. Max 2 éve készítette már ezt a krémsajtot....trinityhttps://www.blogger.com/profile/17414030403460880872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-43451396729522117372009-09-13T15:16:18.541+02:002009-09-13T15:16:18.541+02:00Én is tettem fel ilyesféle receptet és biz'ist...Én is tettem fel ilyesféle receptet és biz'isten nem tőled csórtam hanem az anyukámtól tanultam. Jó főzést!Neguillahttps://www.blogger.com/profile/06641390468521339059noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-58348304680218444442009-09-13T10:57:36.774+02:002009-09-13T10:57:36.774+02:00Ezt a karamellizálást pont rossz helyen lőtted, me...Ezt a karamellizálást pont rossz helyen lőtted, mert nálam linkelve van.<br />Aliz, Viki, nem egészen értettétek, mi a kifogásom. Nem arról vagyok talán híres, hogy irigy lennék arra, amit tudok. A receptet, ötletet nem akarom kisajátítani, írtam is, hogy az nélkülem is létezett. Bedobtam a köztudatba, a blogkörforgásba. Más is megtehette volna, de nem tette.<br />Azt, hogy mi a kifogásom, DuendeWise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-1625417689239535182009-09-13T10:35:24.899+02:002009-09-13T10:35:24.899+02:00Nem akarok senkit bántani, vagy sérteni, de ez tén...Nem akarok senkit bántani, vagy sérteni, de ez tény. Kb. egy hónappal ezelőtt jártam egy esztenán (tanyasi ház a magashegyi legelőn), és a juhászok részletesen elmagyaráztak mindent és meg is mutatták, hogyan készül a sajt, az orda, a vaj és a többi finomság, amit ők készítenek a legjobban.Alíz, Erdélybőlhttp://fakanalforgato.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-60124697862539309422009-09-13T09:54:55.517+02:002009-09-13T09:54:55.517+02:00Alíz, ez nagyon ott van :-)))
Ebben a mai világba...Alíz, ez nagyon ott van :-)))<br /><br />Ebben a mai világban, amikor annyi helyről ér bennünket ezerféle információ, ötlet, tanács, kár ekkora feneket keríteni.<br /><br />Ennyi erővel én is írhatnék egy postot, hogy a sárgabarack levesemnél postolt karamellizálás hogy - hogy nem, visszalinkelés nélkül jelent meg itt-ott... <br /><br />Khm, saját ötletként feltüntetve? Erre gondolni sem merek :-Chef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-11083608063676208102009-09-13T08:12:46.364+02:002009-09-13T08:12:46.364+02:00Ezzel a módszerrel készítik évszázadok óta a sajto...Ezzel a módszerrel készítik évszázadok óta a sajtot az erdélyi magashegyi legelők juhászai. Csak a vászonzacskóban lévő krémsajtot miután kicsöpögött a leve, még hosszasan szárítják, érlelik. A "titkot" szívesen elárulják minden érdeklődőnek...Alíz, Erdélybőlhttp://fakanalforgato.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-59348049735358192982009-09-12T23:56:56.093+02:002009-09-12T23:56:56.093+02:00Wise Lady!
Én is elkészítettem júliusban, mentség...Wise Lady!<br /><br />Én is elkészítettem júliusban, mentségemre legyen mondva, akkor még nem jártam Nálad, így itt nem is olvashattam, de máshol sem.<br />Én vagy 10 éve készítem igaz mostanában ritkábban, a barátainktól kaptam a receptet a hozzá szükséges vászonzacskóval együtt. Én tejfölt, kefirt és joghurtot keverek össze és csak kb. 8 órát hagyom csöpögni.Gesztenye receptjeihttps://www.blogger.com/profile/07135240883689327837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-19611390955201997232009-09-12T21:17:20.715+02:002009-09-12T21:17:20.715+02:00Irigylem a nyugalmad:)) Bár valóban reklám lenne a...Irigylem a nyugalmad:)) Bár valóban reklám lenne a link. <br />Ettől függetlenül, annak kicsi az esélye, hogy egy recept épp ugyanazokkal a szófordulatokkal jelenjen meg máshol is"véletlenül", nem csak a saját blogodon.Én azért írnék nekik néhány keresetlen szót....<br /><br />Off:Szepy,<br />akit említettél, tudom, ismerem én is. A képlopáson túl még veszélyes orvosi tanácsokat is trinityhttps://www.blogger.com/profile/17414030403460880872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-69407069204933666802009-09-12T20:36:00.312+02:002009-09-12T20:36:00.312+02:00Hát ez a pofátlanság teteje!Egyszer én is máshol k...Hát ez a pofátlanság teteje!Egyszer én is máshol kiosztottam valakit,mert más képével rakott fel recit,s még neki állt feljebb,hogy ki tudja egy recept honnan származik.Mire írtam neki,hogy az oké,de "ha valamit képtelen vagy elkészíteni és ahhoz se értesz,hogy lefényképezd,akkor ne a másiktól lopkodj!" Erre már nem reagált,de én azóta se jártam arra,úgyhogy lehez azóta is folytatja.<brAndi/cukihttps://www.blogger.com/profile/06655321299114252008noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-52861255164199948192009-09-12T20:26:09.577+02:002009-09-12T20:26:09.577+02:00Valóban nem változtat. Megkérni valakit hogy segít...Valóban nem változtat. Megkérni valakit hogy segítsen, aztán meg meg sem említeni, szerintem is nagyon ronda dolog. És finoman fogalmaztam. Írhattam volna csúnyábban is...duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-15982160175426546442009-09-12T20:07:39.800+02:002009-09-12T20:07:39.800+02:00Hát igen, a fotóimra nagyon ugranék azt hiszem én ...Hát igen, a fotóimra nagyon ugranék azt hiszem én is. A recepteknél nagyon nehezen dönthető el, hogy kinek jutott eszébe, honnan származik.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-86968073407231549482009-09-12T19:58:23.473+02:002009-09-12T19:58:23.473+02:00Én találtam egy pár hónapja egy blogot, ahol valah...Én találtam egy pár hónapja egy blogot, ahol valahogy furcsa volt, hogy minden képnek más volt a háttere, meg egyik ilyen, volt a másik olyan... Aztán rákerestem a képekre, és nini, teljesen más blog saját képeiként jelölte meg őket... Akkor írtam neki hogy szerintem ez gusztustalan. Azóta nem láttam, de nem is néztem rá, lehet, hogy folyamatosan nyomja még a másolásokat...szepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-37576779458282978202009-09-12T19:35:28.332+02:002009-09-12T19:35:28.332+02:00Köszi Duende az infót. Nekem nincs ilyen szakácskö...Köszi Duende az infót. Nekem nincs ilyen szakácskönyvem, nem tudom megnézni. A mondókám lényegén azonban ez semmit se változtat.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-40067353653797019262009-09-12T18:57:46.461+02:002009-09-12T18:57:46.461+02:00Rosszul emlékszel, Whise Lady. Krémsajt néven van ...Rosszul emlékszel, Whise Lady. Krémsajt néven van benn a szakácskönyvben. És tejfölt ír.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-32769949022117465182009-09-12T18:46:38.449+02:002009-09-12T18:46:38.449+02:00fene, pedig nagyon kiváncsivá tettél...fene, pedig nagyon kiváncsivá tettél...Lillahttps://www.blogger.com/profile/05429853421580336256noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-84491865273351865272009-09-12T18:41:27.338+02:002009-09-12T18:41:27.338+02:00Nincs reklám, meg látogatottság növelés :DNincs reklám, meg látogatottság növelés :DWise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-64355358439931239812009-09-12T18:39:14.936+02:002009-09-12T18:39:14.936+02:00hát igen ez már a pofátlanság egészen új szintje. ...hát igen ez már a pofátlanság egészen új szintje. csodálkozom, hogy linket nem mellékeltél. én biztos benyomtam volna a "pellengérre"Lillahttps://www.blogger.com/profile/05429853421580336256noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-5550825921929832112009-09-12T18:36:56.810+02:002009-09-12T18:36:56.810+02:00Ilyesmiken nem izgatom fel magam, de szó nélkül ne...Ilyesmiken nem izgatom fel magam, de szó nélkül nem hagyom. <br />Nem gondolom én, hogy a találmányom, de elkérni, aztán saját cikként megírni, még a szófordulatokat is átvenni...!<br />Na ja, könnyű így szerepelni a médiában.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-31099001337386635132009-09-12T18:29:24.342+02:002009-09-12T18:29:24.342+02:00nálunk is családi kincs a joghurt meg tejföl csepe...nálunk is családi kincs a joghurt meg tejföl csepegetése (együtt is külön-külön is), csak mikróban megmelegíteni nem szoktuk. a tehénkéket elvették a világháborúk sok egyéb mellett. így mi már nem tudtunk fejést nézegetni...<br />én is találtam már meg szó szerint a receptemet képpel más blogján...<br />gondolj arra, hogy csak attól lopnak, aki jó. :-)Lillahttps://www.blogger.com/profile/05429853421580336256noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-17019139676540126082009-09-12T17:43:27.900+02:002009-09-12T17:43:27.900+02:00Horváth Ilona joghurtot, aludttejet csepegtet, ha ...Horváth Ilona joghurtot, aludttejet csepegtet, ha jól emlékszem.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-13271986654401226292009-09-12T17:39:15.798+02:002009-09-12T17:39:15.798+02:00Ehhez azért pofa kell...
Én is régóta készítem eg...Ehhez azért pofa kell...<br /><br />Én is régóta készítem egyébként, anno Horváth Ilona klasszikus szakácskönyvében leltem rá vagy jó 15-18 éve. Én azóta készítem, most meg tömeghiszti lett belőle... <br />Ugyanis kiolvastam akkor átólcettig, és a jó recepteket ki is próbáltam belőle. A házi krémsajt is ilyen, bulikon nagy sikere szokott lenni.<br />Minden szakácskönyvet kiolvasok egyébként, duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.com