tag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post3563994271432132740..comments2024-03-29T03:55:35.963+01:00Comments on Anya főztje: Étolaj - valami megváltozottUnknownnoreply@blogger.comBlogger28125tag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-67151810578041802242014-10-18T12:21:01.426+02:002014-10-18T12:21:01.426+02:00Igen igaz a napraforgót a gyors betakarítás érdeké...Igen igaz a napraforgót a gyors betakarítás érdekében Syriusszal permetezik I-es kazegória.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-21618419164289613412012-12-28T15:34:22.189+01:002012-12-28T15:34:22.189+01:00http://www.olajuto.hu/
Csekkoljátok!http://www.olajuto.hu/<br /><br />Csekkoljátok!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-57204956166805765682011-10-20T13:21:47.948+02:002011-10-20T13:21:47.948+02:00Egyénileg importálod, csak magadnak? Írnál nekem a...Egyénileg importálod, csak magadnak? Írnál nekem a Kapcsolat oldalról, emailcímeddel? Szeretném megtudni, hogy csinálod.Wise Ladyhttp://abufe.hu/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-85488927157499605382011-10-20T12:21:10.147+02:002011-10-20T12:21:10.147+02:00Sziasztok!
Én étolajat importálok Ukrajnából.Az ét...Sziasztok!<br />Én étolajat importálok Ukrajnából.Az étolaj lényege a melegen sajtlás és az alapanyag.Sajnos az itt kapható olajak nagy része részben napraforgó,inkább "növényi eredetű",tele kemikális szerekkel.A gyártó a fogyasztói verseny miatt nem tudja megoldani a jó olajat.Az a baj,hogy ezeket a gyártókat kötelezném arra,írják rá "részben napraforgó".A mi olajunk Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-37229994345461022382011-09-04T21:15:32.853+02:002011-09-04T21:15:32.853+02:00@Katka
Ezek nagyon érdekes infók voltak. A méhekrő...@<a href="#c6015572244068513361" rel="nofollow">Katka</a><br />Ezek nagyon érdekes infók voltak. A méhekről nem is tudtam. Annak inkább az az oka, hogy a génkezelt növények rovartaszítók. A ragacsosságot a gyártás okozza, ma már nem sajtolással nyerik az olajat, hanem vegyszerekkel nyerik ki.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-60155722440685133612011-09-04T18:31:26.863+02:002011-09-04T18:31:26.863+02:00Én csak a Vé..szt használom nagyon régóta, de neke...Én csak a Vé..szt használom nagyon régóta, de nekem is ugyanaz a tapasztalatom: nyúlos, gumiszerű, ragacsos sz.r, ami semmiről, semmivel sem jön le. Se a csempéről, sem az elszívó rácsáról sem az edényekről.A gyártók nyilatkozhatnának, h mi ez, mivel lehet oldani? Milyen lerakódást csinálhat ez a dolog a szervezetben, ha környezetében ezt teszi!?<br />Különben egy méhésztől hallottam, hogy nagy Katkahttps://www.blogger.com/profile/15376293747364317638noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-17545268590007131592010-08-16T23:41:37.557+02:002010-08-16T23:41:37.557+02:00@Névtelen
lehet, hogy rosszul olvastam? én ha 10 p...@<a href="#c1656753132397417147" rel="nofollow">Névtelen</a><br />lehet, hogy rosszul olvastam? én ha 10 percet hagyom a gázon, már tele a konyha füsttel....<br />egyébként: fiatal koromban "Üttetük" az olajat, napraforgóból. a színe, állaga, ILLATA és főleg az ÍZE! más volt, mint a mai "nejlon-olajok"a frissen készült olaj kenyérrel, pici sóval csemege volt. a mait Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-16567531323974171472009-12-03T21:36:57.179+01:002009-12-03T21:36:57.179+01:00ami nagyon érdekes hogy párom otthagyta a tűzhely...ami nagyon érdekes hogy párom otthagyta a tűzhelyen az olajat 2 napra égve... és nem a lakás gyulladt fel hanem az olaj lett a már említett gumi szerű valami.....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-24524667153657636702009-09-16T23:12:28.805+02:002009-09-16T23:12:28.805+02:00Meglepne, ha a V olajat másképp gyártanák, mint a ...Meglepne, ha a V olajat másképp gyártanák, mint a többit.<br />Egyébként a Lidl-set nem ismerem. Én is évek óta ugyanazt az olajat veszem, és nekem ezzel támadt gondom. Régebben nem volt ennyire ragadós.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-87800959158069270052009-09-16T21:58:37.745+02:002009-09-16T21:58:37.745+02:00Tovább gondolkodtam a dolgon... évek óta ugyanazt ...Tovább gondolkodtam a dolgon... évek óta ugyanazt a klasszikus (középárkategóriás) étolajat használom. (Vé.uszt)<br />Most váltottam először, egy Lidlben kaphatóra, azóta van ez a gondom. Nem lehet, hogy van összefüggés?Nórahttps://www.blogger.com/profile/13743764845022575511noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-87595415801418739942009-09-16T14:55:02.426+02:002009-09-16T14:55:02.426+02:00Szappanos párnával nem lehet Berghoff edényt, tefl...Szappanos párnával nem lehet Berghoff edényt, teflonserpenyőt stb. súrolni. Egyébként a zománcnak se tesz jót.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-84916850513417791282009-09-16T13:49:41.103+02:002009-09-16T13:49:41.103+02:00Nah, hát erre a gondra tökéletes ez:
http://szepse...Nah, hát erre a gondra tökéletes ez:<br />http://szepsegtar.blogspot.com/2009/06/fontos-konyhai-kutyuk-szappanos-parna.html<br /><br />Ezért is írtam anno, hogy nélkülözhetetlen. Egyébként, az is érdekes, hogy még a mosógatógép a maga 60 fokával sem tudja teljesen eltávolítani az olajat...szepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-19835935446900313702009-09-16T10:56:51.270+02:002009-09-16T10:56:51.270+02:00Én is ezeket tapasztalom.elég bosszantó.Én is ezeket tapasztalom.elég bosszantó.tökmagihttps://www.blogger.com/profile/14772424130617124133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-21238304594018589152009-09-15T23:42:08.392+02:002009-09-15T23:42:08.392+02:00Azt mondják sót kell szórni az olajra a tűzhelyen....Azt mondják sót kell szórni az olajra a tűzhelyen. Szerencsére én csak ritkán sütök bő zsírban.<br /><br />Az étolajat mindig is kezelték, de benzollal vagy toulollal (egyik se egészséges) vonták ki a kisajtoltás után keletkező olajpogácsából a maradék olajat, amit később eltávolítanak belőle. Én - ha veszek - inkább a drágábbat. Bő zsírban sütni pedig mindent liba vagy sertészsír-olaj keverékbenBabi nénihttps://www.blogger.com/profile/15310981389587274072noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-25397984579048465602009-09-15T23:08:21.915+02:002009-09-15T23:08:21.915+02:00Jó ideje kínlódok én is ezzel a jelenséggel, pedig...Jó ideje kínlódok én is ezzel a jelenséggel, pedig nem a legolcsóbb olajat használom. Mosogatószeres vizet szoktam forralni az edényekben, de az se mindig használ.<br />A szagáról meg már többször azt hittem, a serpenyő műanyag nyelét éri a láng :-(Nyafkamacskahttps://www.blogger.com/profile/16714076070209617215noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-54966812913027106642009-09-15T20:54:22.728+02:002009-09-15T20:54:22.728+02:00Épp tegnap próbáltam meg kimosni a kenyérsütő teps...Épp tegnap próbáltam meg kimosni a kenyérsütő tepsimből az olajat... kivételesen sajnos azzal kentem ki. <br />Nem értettem, hogy miért nem jön le róla...Nórahttp://www.fuszeres-szinek.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-57652756415508766462009-09-15T19:53:03.797+02:002009-09-15T19:53:03.797+02:00Még annyi kiegészítést, hogy ne a préseléssel kész...Még annyi kiegészítést, hogy ne a préseléssel készült zsírt használjuk, hanem a kisütéssel házilag előállítottat.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-10549498199564319252009-09-15T19:50:28.654+02:002009-09-15T19:50:28.654+02:00Köszi Gina az infót. Valahol sejtettem, hogy itt l...Köszi Gina az infót. Valahol sejtettem, hogy itt lehet a hiba. És ezért lehet a büdösség és ragadósság.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-13710200881561801262009-09-15T19:40:25.302+02:002009-09-15T19:40:25.302+02:00A házi disznózsír nem egészségtelen.A napraforgó o...A házi disznózsír nem egészségtelen.A napraforgó olaj igen,ugyan is az utóbbi években nem sajtolással készül,hanem ipari benzinnel.Aki nem hiszi járjon utána,mit is eszik az agyon dicsért olajjal.<br />GinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-56583517836019749322009-09-15T16:26:16.838+02:002009-09-15T16:26:16.838+02:00Hasonlót tapasztaltam én is, kb. fél/egy éve. Enne...Hasonlót tapasztaltam én is, kb. fél/egy éve. Ennek hatására: SPAAR olívaolajjal főzök, illetve libazsírral, a frissensülteknél visszatértem a fritőzre, amibe kókuszsírt rakok.<br />A tűzhelytisztításhoz a DM-ben kapható törlőkendőt használom első körben (Denk mit Feuchte Allzwecktücher - aloe vera& apfel), nálam jól bevált, utána pedig ecetet. De valóban nagyon nehéz pucolni.<br />VicaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-29766286803954830642009-09-15T16:09:19.370+02:002009-09-15T16:09:19.370+02:00Én azt hitten, hogy én vagyok a béna, és mindent e...Én azt hitten, hogy én vagyok a béna, és mindent elrontok, de ez soha sem jutott volna eszembe, hogy irjak is róla. Nagyon hasznosnak tartom, hogy közreadtad. Bizony, bizony a szagokat és a csirizes, mázas masszákat én is tapasztaltam mind az edényeken, mind pedig a tüzhely sütőjében, ha ne agyj isten picit mellényultam egy husdarabnak. Szóval nem mintha megnyugtató lenne a dolog, nagyon is rá Vikihttps://www.blogger.com/profile/14009430027287126626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-81578751855535193442009-09-15T15:36:23.088+02:002009-09-15T15:36:23.088+02:00Bizony, felfigyeltem rá. De sosem fogalmaztam meg ...Bizony, felfigyeltem rá. De sosem fogalmaztam meg magamnak, hoyg miért történik. Volt egy jó mosogatószerem, de elfogyott és mivel drága (majdnem 1900 ft. átszámítva), visszatértem a régi beválthoz. És kézenfekvő volt, hogy erre kenjem a dolgot, hogy nem viszi le rendesen a zsiradékot. Igaz, keveset használom, de a teflonserpenyőket tényleg nem tehetem a gépbe, és főleg ezek az olajosak. <br />sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-276409617440126432009-09-15T14:40:45.054+02:002009-09-15T14:40:45.054+02:00vagy ne süssünk olajban...vagy ne süssünk olajban...Lillahttps://www.blogger.com/profile/05429853421580336256noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-65769737719600458892009-09-15T14:11:59.478+02:002009-09-15T14:11:59.478+02:00Aha, nem csak nálam! Régen amikor fasirtot sütötte...Aha, nem csak nálam! Régen amikor fasirtot sütöttem szépen megsült minden oldala, mostanában pedig egy vastag fekete (kátrány)réteg sül a fasirtra és a serpenyőre is. Megoldás????? Térjünk vissza az "egészségtelen" zsirhoz? <br />SzisziAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-31091060246840500612009-09-15T13:47:34.933+02:002009-09-15T13:47:34.933+02:00Valóban változhatott valami, de nem alapvető a cso...Valóban változhatott valami, de nem alapvető a csoda. A növényolajok eleve képesek gyantásodni, "megkötni". Valaha a műanyagok előtt időben a festékek kötőanyaga a lenolaj volt, ezért is hívták olajfestéknek.jókajahttp://jokaja.hunoreply@blogger.com