tag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post3482275113751322175..comments2024-03-29T03:55:35.963+01:00Comments on Anya főztje: LisztekUnknownnoreply@blogger.comBlogger33125tag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-48189145071323084432023-02-03T08:56:05.228+01:002023-02-03T08:56:05.228+01:00Sajnos a német 1050 búzaliszt, nem fehér liszt. Ab...Sajnos a német 1050 búzaliszt, nem fehér liszt. Abban már nagy arányban van teljeskiörlésü rész...a szavazástól függően, a örölési fokozat... a magyar 45-ös, a süteményliszt a 450-esnek megfelelő, az 55-ös a német 550-nek megfelelő.. a 80-as a német 812-nek felel meg...sajnos az 1050-nek nincs megfelelöje a magyar polcokon...de helyes keveréssel úgy hozzávetölegesen el lehet érni. Edit Szentkiralyinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-57767623636192467292021-04-14T21:15:54.794+02:002021-04-14T21:15:54.794+02:00Olasz Kukoricás kenyér
https://www.youtube.com/wat...Olasz Kukoricás kenyér<br />https://www.youtube.com/watch?v=Y1ENJe9nC_Y<br />PANE SENZA IMPASTO – Ricetta facile del pane fatto in casa CROCCANTISSIMO fuori, SOFFICISSIMO dentro<br />https://www.youtube.com/watch?v=Y1ENJe9nC_Y<br /><br /><br />Gittahttps://www.blogger.com/profile/09047961891953335829noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-80259397376837183682021-04-14T21:14:49.106+02:002021-04-14T21:14:49.106+02:00Olasz Kukoricás kenyér
https://www.youtube.com/wat...Olasz Kukoricás kenyér<br />https://www.youtube.com/watch?v=Y1ENJe9nC_Y<br />PANE SENZA IMPASTO – Ricetta facile del pane fatto in casa CROCCANTISSIMO fuori, SOFFICISSIMO dentro<br />https://www.youtube.com/watch?v=Y1ENJe9nC_Y<br /><br /><br />Gittahttps://www.blogger.com/profile/09047961891953335829noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-53182266859875281152018-05-07T13:30:06.339+02:002018-05-07T13:30:06.339+02:00Tök jó h összeszedted, mentem, posztolom. (Én mond...Tök jó h összeszedted, mentem, posztolom. (Én mondjuk tipikusan nem szeretem előszedni amérleget, ezért a saját receptjeim, a kanál, stb. re korlátozódnak, de csak pontos recept után lehet lebutítani ezt- azt, a pontatlan csak annak segítség akinek nem recept kell, hanem inspiráció. Most kezdek kenyerekkel kísérletezni, és örültem a cikkednek. :)Animahttps://www.blogger.com/profile/02465502838141266971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-71250332518635174782015-11-17T22:18:09.053+01:002015-11-17T22:18:09.053+01:00@Névtelen
http://alexandragasztroblogja.blogspot.h...@<a href="#c610983713458101556" rel="nofollow">Névtelen</a><br />http://alexandragasztroblogja.blogspot.hu/2010/05/lisztek-angolul.htmlSárihttps://www.blogger.com/profile/17282975999379954483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-40717526018588956972014-09-06T17:27:49.077+02:002014-09-06T17:27:49.077+02:00Nem hiszem, hogy teljesen pontosan meg lehetne hat...Nem hiszem, hogy teljesen pontosan meg lehetne határozni gramm-ban a liszt mennyiségét egy-egyrecepthez, mert minden liszt más mennyiségű folyadékot képes felvenni. Minél jobb minőségű, annál több folyadék felvételére képes. Pl. a kenyérliszteknél hiába van megadva, hogy 2,5-5,7 dl víz kell mondjuk fél kiló liszthez...nekem speciel 3,25 dl kell hozzá...ha nokedlit csinálsz, a tojás méretétől is Szilahttps://www.blogger.com/profile/00691690256612686181noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-76118661652223768002014-01-10T01:39:36.753+01:002014-01-10T01:39:36.753+01:00@Adrienn Farkas
A Semola leginkább a mi rétesliszt...@<a href="#c4283974639780455629" rel="nofollow">Adrienn Farkas</a><br />A Semola leginkább a mi réteslisztünkhöz hasonlít, csak ez durumbúzából készül, ésnagyobb szemcseméretűre őrlik, mint a normál lisztet (ami nálunk a finomliszt). A házi tésztát itthon is réteslisztből készítjük.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-42839746397804556292014-01-09T21:44:13.191+01:002014-01-09T21:44:13.191+01:00És azt tudja valaki milyen az a semola? A tészta ...És azt tudja valaki milyen az a semola? A tészta gépem szerint ebből készül az igazi olasz tészta.... DE MILYEN LEHET?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09203593168492269923noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-5648136939161832682012-12-23T16:16:14.516+01:002012-12-23T16:16:14.516+01:00Hát a "00"-ás liszt az tuti hogy nem a s...Hát a "00"-ás liszt az tuti hogy nem a sima fehérliszt, mert akkor valszeg még nem próbáltad ki!<br />Javaslom hasonlitsd össze pl.: Barilla 00-ást egy bl-55 össel és készits pizzát belőle!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-21154535459275003162012-05-10T13:01:07.104+02:002012-05-10T13:01:07.104+02:00Aurora instant mehl=réteslisztAurora instant mehl=réteslisztAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-71312657444314661152012-04-28T11:38:25.463+02:002012-04-28T11:38:25.463+02:00Wise Lady!
Csak egy kérdésem van amiért kerestem a...Wise Lady!<br />Csak egy kérdésem van amiért kerestem a kódokat!<br />A magyar réteslisztnek (BFF55) mi a német kódja???Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-47213373107310474632012-04-14T09:18:29.305+02:002012-04-14T09:18:29.305+02:0040 éve a malmokben jellegörlést készítettek a betá...40 éve a malmokben jellegörlést készítettek a betárolt búzák optimális keverékéből. Itt állították be a szitákat és Pekár Imre szabadalma szerint "pekároztak". Ezt nevezték magyar őrlésvezetésnek. Minden malmot és termékeit a hengerhossz és a szitafelület is meghatároz. A többi stimmel. Ennyit a szubjektí elemekről. Ps: Süss vmit friss lisztből és csináld meg ugyanazt, ugyanabból 2-3 Miklósnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-85077107453742755612012-03-26T18:29:41.702+02:002012-03-26T18:29:41.702+02:00Számomra nagyon hasznos volt. Köszönöm.Számomra nagyon hasznos volt. Köszönöm.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-37281615080343365692012-03-21T20:13:08.307+01:002012-03-21T20:13:08.307+01:00Úgy tudom, a réteslisztnek megfelelő szemcseméretű...Úgy tudom, a réteslisztnek megfelelő szemcseméretű készítmény sok nyugati országban nem kapható. Esetleg adott országbeli lisztforgalmazótól emailben lehet érdeklődni.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-50419060911827372962012-03-21T09:49:53.738+01:002012-03-21T09:49:53.738+01:00Kedves Wise Lady!
Én Németo-ban lakom, fog.nincs,...Kedves Wise Lady! <br />Én Németo-ban lakom, fog.nincs, hogy hogy hívják a rételisztet itt.<br />Olyan jó, hogy leírtad pár helyre a német kódot, csak pont a réteslisztnél hiányzik. :-( <br />Vmi ötlet, hogy mi lehet?<br />Elöre is köszi,<br />JúliaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-4122702778432226482012-01-21T19:06:11.135+01:002012-01-21T19:06:11.135+01:00A francia lisztek szemcsenagyságát nem tudom, de a...A francia lisztek szemcsenagyságát nem tudom, de a búzalisztet T jelöli, és minél nagyobb a szám mögötte, annál nagyobb a hamutartalma (45 a finomliszt, 55 a "mindenre használható, a 150 a teljeskiőrlésű)Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-13598829225916123042012-01-21T15:57:46.207+01:002012-01-21T15:57:46.207+01:00hogy mindig vannak emberek, akik nem bírják ki köt...hogy mindig vannak emberek, akik nem bírják ki kötekedés nélkül :-( én pl. nagyon is örültem, hogy megtaláltam ezt a sok hasznos infót a liszttel kapcsolatban és hogy könnyen ráakadtam, nem kellett napokig keresgélnem, olvasgatnom több oldalas de infó hiányos vagy túlbuzgó irományokat órákon át. <br />egyszóval ÉN NAGYON NAGYON KÖSZÖNÖM, HOGY RÁ(NK)SZÁNTAD AZ IDŐT!!! <br />de azért segítségre Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-36867945430380139822011-12-29T20:52:45.986+01:002011-12-29T20:52:45.986+01:00Istennek hála,hogy még valakit bosszantott ez a &q...Istennek hála,hogy még valakit bosszantott ez a "lisztes" dolog,nekem még sosem lett igazi a piskótám, e szerint a liszt miatt.Köszi szépen :)KrisztaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-9981130761045647442011-10-22T14:23:51.816+02:002011-10-22T14:23:51.816+02:00@Névtelen
Köszönöm, nagyon hasznos kiegészítés!@<a href="#c2432720380687889323" rel="nofollow">Névtelen</a><br />Köszönöm, nagyon hasznos kiegészítés!Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-24327203806878893232011-10-22T12:22:49.630+02:002011-10-22T12:22:49.630+02:00Egy pici kiigazítás a fenti bejegyzéshez: a semoli...Egy pici kiigazítás a fenti bejegyzéshez: a semolina kukoricadarát/lisztet jelent, a búzadara angolul grits. üdvözlettel, EmmaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-6109837134581015562011-09-04T01:38:44.641+02:002011-09-04T01:38:44.641+02:00Wise Lady, koszi a reszletes leirast a lisztekrol....Wise Lady, koszi a reszletes leirast a lisztekrol. Sydneyben lakom, retesliszt nincs, csak "00" liszt van Olaszorszagbol, de arra viszont ra van irva, hogy pizza keszitesre alkalmas. Itt viszont kicsit ossze vagyok keveredve, mert en is ugy gondolom, hogy a pizzahoz retesliszt a jobb.<br /><br />Informacionak szeretnem emliteni, hogy a buzadara angolul: Semolina (coarse = nagyszemu,Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-74103355917887578182009-06-30T09:12:04.592+02:002009-06-30T09:12:04.592+02:00Köszönöm, egy ilyen liszt leírást kerestem. (én n...Köszönöm, egy ilyen liszt leírást kerestem. (én nem találtam máshol)Kretahttps://www.blogger.com/profile/15218488266043793879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-67848343772701584722009-03-24T07:15:00.000+01:002009-03-24T07:15:00.000+01:00Szia Wise Lady! Nagyon várom a piskótás posztot! Ö...Szia Wise Lady! Nagyon várom a piskótás posztot! Örülök, hogy Te is olvasol, bár mostanában hanyagolom a bejegyzéseket idő hiányában.csongihttps://www.blogger.com/profile/01907156781887415561noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-80260422540780122612009-03-23T20:20:00.000+01:002009-03-23T20:20:00.000+01:00Wise Lady, ok, koszi! Igazandibol azeert irtam, me...Wise Lady, ok, koszi! Igazandibol azeert irtam, mert Te magad is valamifele felhasznalasi utmutatot, copyrightot irtal ki a blogod tartalmaval kapcsolatban, de elfogadom, amit irsz, nekem pedig boven eleg, hogy itt megtalalom, ha keresnek vmit...Lilahangyahttps://www.blogger.com/profile/04882710217194320081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-76687505347914468502009-03-23T15:53:00.000+01:002009-03-23T15:53:00.000+01:00Névtelenek: sziasztok, miért bántódtatok meg? Nem ...Névtelenek: <BR/>sziasztok, miért bántódtatok meg? Nem állt szándékomban a háziasszonyi lelkekbe belegázolni ĐĐĐ<BR/>Az érzék is kell - ezzel maximálisan egyetértekWise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.com