Édesburgonya püré


Natúr sültekhez, csirkéhez, halhoz is ajánlom.

Hozzávalók: 2 adag

300 g édesburgonya (hámozatlanul ennyi)

1  evőkanál tejföl

1 evőkanál vaj + 1 teáskanál olivaolaj

1-2 szál újhagyma és petrezselyemzöld

1 kis gerezd fokhagyma

só, bors


Elkészítés:

Az édesburgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és 20 perc alatt puhára főzzük.

A főzővizet leöntjük, ízesítjük a fűszerekkel, vajjal, olajjal és tejföllel. Mixerrel pépesítjük.

Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, újhagymát és petrezselymet.


1 adag köret  203 kcal
1 adag tartalmaz:
zsír szénhidrát  fehérje
 27 g        39 g  4 g
 58 %        38 %  4 %

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard