Zöldséges bulgur köret

Gyors és finom köret, érdemes elkészíteni. Negyedóra alatt összedobhatjuk. Melegen sültek, szaftos húsok mellé illik, de hidegen büféasztalra hideg sültekhez, sőt sülthúscsíkokkal gazdagítva salátaként is megállja a helyét.



Hozzávalók:  kb. 6 adag

4 dl bulgur (2 csésze)

1 piros kápia paprika vagy kaliforniai

1 nagyobb paradicsom

10 cm-es darab salátacukkini

1 fél fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

6 dl víz

2 evőkanál olaj

50 g vaj

Fűszerek: só, csipet bors, csipet fahéj, teáskanálnyi citromlé, teáskanálnyi pirospaprika, chili vagy cayenne bors vagy erőspista ízlés szerint

apróra vágott petrezselyemzöld


Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a cukkinit és paprikát felkockázzuk. Egy nagy serpenyőben az olaj-vaj keveréken megpirítjuk közepes fokozaton. 5 percig pároljuk-pirítjuk fedő nélkül. Hozzáadjuk a bulgurt és a fűszereket, átkeverjük, és felöntjük a vízzel. Lefedjük, és 10 percig pároljuk. Elzárjuk a hőt, és további 10 percig lefedve hagyjuk.

Tálaláskor petrezselyemzölddel megszórjuk.

Én most rakott csirkemellhez készítettem.


1 adag köret  338 kcal
1 adag tartalmaz:
zsír szénhidrát  fehérje
 12 g        53 g  9 g
 30 %        60 %  10 %

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard