Gyors és finom köret, érdemes elkészíteni. Negyedóra alatt összedobhatjuk. Melegen sültek, szaftos húsok mellé illik, de hidegen büféasztalra hideg sültekhez, sőt sülthúscsíkokkal gazdagítva salátaként is megállja a helyét.
Hozzávalók: kb. 6 adag
4 dl bulgur (2 csésze)
1 piros kápia paprika vagy kaliforniai
1 nagyobb paradicsom
10 cm-es darab salátacukkini
1 fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
6 dl víz
2 evőkanál olaj
50 g vaj
Fűszerek: só, csipet bors, csipet fahéj, teáskanálnyi citromlé, teáskanálnyi pirospaprika, chili vagy cayenne bors vagy erőspista ízlés szerint
apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a cukkinit és paprikát felkockázzuk. Egy nagy serpenyőben az olaj-vaj keveréken megpirítjuk közepes fokozaton. 5 percig pároljuk-pirítjuk fedő nélkül. Hozzáadjuk a bulgurt és a fűszereket, átkeverjük, és felöntjük a vízzel. Lefedjük, és 10 percig pároljuk. Elzárjuk a hőt, és további 10 percig lefedve hagyjuk.
Tálaláskor petrezselyemzölddel megszórjuk.
Én most rakott csirkemellhez készítettem.
1 adag tartalmaz:
zsír | szénhidrát | fehérje |
---|---|---|
12 g | 53 g | 9 g |
30 % | 60 % | 10 % |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése