Smarni, császármorzsa

Már van egy smarni recept a blogon, amely felerészben búzadarából és lisztből készül. Smarni búzadarával.
Ez a változat nem tartalmaz búzadarát, csak finomlisztet, és gyorsan elkészíthető. Mostanában már csak így készítem, mert jobban szeretjük, puhább, és gyorsabban elkészül.



Hozzávalók: 4 nagy adag (vagy 6 kis adag) 28x28 cm-es tepsiben készült

200g finomliszt
4 L-es tojás (vagy 5 M-es)
50g cukor
1 cs. vaníliáscukor
pár csepp ecet
3 dl tej
50g vaj

Elkészítés:

1. A sütőt 220 fokra bemelegítjük, üres tepsivel együtt.
2. A tojást szétválasztjuk, a sárgáját a fele cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, hozzákeverjük a lisztet, tejet.
3. A fehérjét pár csepp ecettel és a maradék cukorral kemény habbá verjük, és kanállal beleforgatjuk a tojásos keverékbe.
4. A forró tepsit kivesszük, a vajat megolvasztjuk benne, és beleöntjük a tésztát.
10 percig sütjük 220 fok, alsó-felső sütés, légkeverés nélkül. Ekkor a gőzt egy gyors résnyire nyitással kiengedjük, a hőt 200 fokra mérsékeljük, és tovább sütjük míg megpirul. Ez kb. még 10-15 perc.
5. Kivesszük, kissé hűlni hagyjuk, és villával összeszaggatjuk.
6. Gyümölcsszószt (alma, eper stb.) vagy gyümölcslekvárt adunk mellé, porcukorral megyszórva tálaljuk.

1 adag 458 kcal Nagy adagra számolva, lekvár és porcukor nélkül!
1 adag tartalmaz:
zsír szénhidrát  fehérje
 19 g        55 g  16 g
 38 %        48 %  14 %

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard