Sajtos mustáros csirkemell sütőben

Nagyon finom, kevés munkával járó étel, amit mindenki szeret. Érdemes elkészíteni. Ez a mennyiség kb. 6 adag.




Két nagy dupla csirkemellet lapjában 3 felé vágunk, 12 szeletre.
A tepsit kikenjük olajjal, és beletesszük a szeleteket. Megkenjük vékonyan mustárral, sóval, törött borssal megszórjuk.

3 dl tejfölt (1 nagy pohár) megsózunk, beleteszünk egy kávéskanál fokhagymaport (vagy 2-3 gerezd zúzott fokhagymát), krémesre kikeverjük és a húsokra kenjük.


10-10 dkg normál és füstölt sajtot durvára reszelünk, és a tetejére szórjuk.


A tepsit 200 fokos légkeveréses sütőbe toljuk, ha beindult a sülés, 180 fokra mérsékeljük a hőt, és addig sütjük, míg a teteje aranybarnára pirul. (Ha nincs légkeverésünk, akkor 220 fokon kezdjük sütni és 200 fokon folytassuk.)
Rizzsel, krumplival, krumplipürével köríthetjük, savanyúsággal vagy befőttel kitűnő.


1 adag (köret nélkül) 498 kcal
1 adag tartalmaz:
zsír szénhidrát  fehérje
 31 g        3 g  48 g
 58 %        2 %  40 %

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard