Hozzávalók: 6 adag
2 közepes fej vöröshagyma (200 g)
2 nagy gerezd fokhagyma
1,5 kg krumpli (hámozatlanul ennyi)
50 dkg csuszatészta vagy kockatészta
1 púpos evőkanál zsír vagy 1/2 dl olaj
1 jó evőkanál pirospaprika
1 kávéskanál őrölt bors
csipet őrölt kömény
só
ha van, egy fél paradicsom vagy kávéskanál paradicsompüré
Elkészítés:
1. A hagymákat apróra vágjuk, és a zsiradékon megpároljuk közepes hőfokon. Hozzákeverjük a pirospaprikát, és beletesszük a kockára vágott krumplit és a paradicsomot. Még ne engedjük fel vízzel, hanem állandóan kavargatva pirítsuk 4-5 percig a krumplival.
2. Ezután annyi vízzel öntsük fel, amennyi épp ellepi. Beletesszük a fűszereket, sót. Sűrűn megkavarva kb. 20 percig főzzük. A rövid lé, és a keverés miatt be fog sűrűsödni. Vigyázzunk, mert odakozmálhat! Az elpárolgott vizet lehet pótolni, de mindig csak rövid lével főzzük.
3. Közben kifőzzük a tésztát, lecsepegtetjük, és ha a krumpli megpuhult, öszekeverjük, 1-2 perc alatt összefőzzük.
4. Savanyúsággal vagy salátával tálaljuk.
Frissen jó, mert állás közben a tészta felszívja a szaftot.
1 adag 535 kcal
1 adag tartalmaz:
zsír | szénhidrát | fehérje |
---|---|---|
10 g | 95 g | 16 g |
16 % | 72 % | 12 % |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése