Hozzávalók: kb. 5-6 adag
250 g kukorica
1/2 l maradék húsleves esetleg fél leveskocka
2 L-es tojás (vagy 3 M-es)
metélőhagyma vagy újhagyma
darabka gyömbér (elhagyható)
1 evőkanál keményítő
10-20 g vaj
só, bors
Elkészítés:
- A húslevest felengedjük vízzel 2 literre, puhára főzzük benne a kukoricát. Főzzük bele a szelet gyömbért, sót, borsot is.
- A keményítőt csomómentesre keverjük kevés vízzel, majd egy kis levessel, beleöntjük, és 1 percig főzzük. (Ne forraljuk, mert a keményítő szétesik.) Adjuk hozzá a vajat is.
- Kóstoljuk meg, ha kell még sózni, borsozni, tegyük meg.
- Zárjuk el a hőt. A tojást elhabarjuk egy tálkában, és vékony sugárban, folytonos keverés mellett a levesbe keverjük. A végén apróra vágott metélő vagy újhagymával megszórjuk.
1 adag 107 kcal
1 adag tartalmaz:
1 adag tartalmaz:
zsír | szénhidrát | fehérje |
---|---|---|
6 g | 11 g | 5 g |
45 % | 38 % | 17 % |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése