Kínai kukoricás tojásos leves

Finom és gyors, kínai büfékből ismert leves.


Hozzávalók: kb. 5-6 adag

250 g kukorica
1/2 l maradék húsleves esetleg fél leveskocka
2 L-es tojás (vagy 3 M-es)
metélőhagyma vagy újhagyma
darabka gyömbér (elhagyható)
1 evőkanál keményítő
10-20 g vaj
só, bors

Elkészítés:

  1. A húslevest felengedjük vízzel 2 literre, puhára főzzük benne a kukoricát. Főzzük bele a szelet gyömbért, sót, borsot is.
  2. A keményítőt csomómentesre keverjük kevés vízzel, majd egy kis levessel, beleöntjük, és 1 percig főzzük. (Ne forraljuk, mert a keményítő szétesik.) Adjuk hozzá a vajat is.
  3. Kóstoljuk meg, ha kell még sózni, borsozni, tegyük meg.
  4. Zárjuk el a hőt. A tojást elhabarjuk egy tálkában, és vékony sugárban, folytonos keverés mellett a levesbe keverjük. A végén apróra vágott metélő vagy újhagymával megszórjuk.
1 adag 107 kcal
1 adag tartalmaz:
zsír szénhidrát  fehérje
 6 g        11 g  5 g
 45 %        38 %  17 %




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard