Fokhagymás tarja serpenyőben


Hozzávalók: 4 adag
4 db 1,5-2 cm vastag nagy tarjaszelet
5-6 nagy gerezd fokhagyma
olívaolaj (napraforgóolaj is lehet)
só, bors

Elkészítés:
Egy nagy teflon serpenyőt megkenünk olajjal, felforrósítjuk, és a tarja szeletek mindkét oldalát 10-10 percig pirítjuk. Kitesszük egy tányérra pihenni 5 percre.
A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A serpenyőbe öntünk még 1 dl olajat, beletesszük a fokhagymát és átpirítjuk. A hőt visszavesszük takarékra. Teszünk bele sót, borsot, és ebbe visszahelyezzük a tarjákat. Lefedjük, és alacsony hőn mindkét oldalát 20-20 percig sütjük. Ha a tarja még nem puhult meg, akkor tovább.
Ezután elzárjuk a hőt, és lefedett állapotban a serpenyőben még 10 percig pihentetjük.
Tálaláskor még megszórjuk kevés friss őrölt borssal, és sóval is, ha szükséges.

1 adag 400 kcal
1 adag tartalmaz:
zsír szénhidrát  fehérje
 29 g        0 g  33 g
 67 %        0 %  33 %

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard