Gyönyörű idő van, közeleg a nyár, lehet grillezni. Ez egy finom barbecue szósz, amit gyakran használok udvari és konyhai sütéskor is.
Hozzávalók:
3 gerezd fokhagyma
1 közepes vöröshagyma
1 evőkanál méz
3 dl ketchup
1 evőkanál almaecet (1/2 evőkanál mustárral helyettesíthetjük)
3 dl Coca Cola, nem diétás (egy doboz)
1 teáskanál chili szósz, vagy ízlés szerint több
1 teáskanál szárított kakukkfű
2 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál Worcester szósz
1/2 teáskanál fekete bors
1 teáskanál füstölt paprika, ha nincs, elmaradhat
Elkészítés:
- Egy kis serpenyőben közepes lángon pároljuk meg az olajon az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára. Ügyeljünk, hogy ne pirítsuk, mert a cél, hogy karamellizálódjon. Ha kész, beletesszük a fokhagymát, de azzal épp csak átkeverjük.
- Adjuk hozzá a fennmaradó hozzávalókat és lassan főzzük, amíg a szósz megsűrűsödik. Ez kb. fél óra, esetleg kicsit több idő. Az elpárolgott folyadékot nem pótoljuk! Gyakran keverjük. Lehűléskor tovább vastagodik.
- Ha kész, egy szűrőn átszűrjük, a hagymát passzírozzuk is át rajta, vagy botmixerrel pépesítsük.
- Tetszés szerint használhatjuk húsokhoz. Remekül illik csirkéhez: BBQ csirkeszárnyak
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése