- Készítsük el a BBQ szószt, akár már napokkal a sütés előtt.
- A csirkeszárnyakat megtisztítjuk a tollmaradványoktól. A szárnyvégeket is le lehet vagdosni, de mi szeretjük, ezért rajta szoktam hagyni. Sózzuk meg mindkét oldalukon, és egy épp csak kiolajozott tepsibe rakjuk őket.
- Fedjük le a tepsit alufóliával, és kezdjük el sütni 170 fokos sütőben légkeveréssel. Ha beindult a sülés, akkor a légkeverést levesszük, és alsó-felső sütéssel 45 percig sütjük.
- Levesszük a fóliát. Ha a hús túl sok lét eresztett, akkor ezt egy tálba óvatosan kikanalazzuk. Remek alaplé lehet leveshez. Sajnos manapság gyakran előfordul, hogy a vásárolt hús vizesebb a kelleténél!
- Tegyünk 2-3 evőkanál olajat újra alájuk, és a szárnyak mindkét oldalát kenjük meg jó vastagon a BBQ szósszal. A forró húst csipesszel fogjuk.
- Ismét indítsuk be a légkeverést, és addig süssük, míg a szósz rákaramellizálódik a szárnyakra. Ez kb. 15 perc.
Tálaláskor a megmaradt szószt még a kiszedett forró szárnyakra locsolhatjuk, vagy felforrósítva mellé tálaljuk.
Akinek nincs légkeverése, az a sütés elején és végén helyette vegye a hőt magasabbra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése