Hozzávalók: 4 adag
300 g zöldborsó
1 közepes vöröshagyma fele
100 g gomba (4-5 darab)
kis szelet zeller
50 g sárgarépa (kis szál)
50 g gyökér (kis szál)
1 ek liszt
vaj
só
szemesbors
csipet kakukkfű (csak óvatosan)
maradék húsleves (vagy kávéskanál ételízesítő vagy fél leveskocka)
esetleg levestészta (elhagyható)
1 púpos evőkanál tejföl
1 kávéskanál tárkony
citromlé
Elkészítés:
A répát, gyökeret és zellert felkarikázzuk, a gombát felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk.
A vajat megolvasztjuk, Beletesszük a répát, zellert, gyökeret és a hagymát. Megpároljuk. Hozzáadjuk a gombát és a borsót, és fedő alatt kis tűzön pároljuk együtt még 5 percig.
Hozzáadjuk a lisztet, jól átpirítjuk, és 2 dl vízzel felengedve csomómentesre keverjük.
Mehet bele a szemesbors, a húsleves (vagy amit helyette használunk), só és annyi víz, amit szükségesnek látunk.
10 perc főzés után a levestésztát is beletesszük. Újabb 10 perc múlva hozzáadjuk a tejfölt és a tárkonyt, összeforraljuk, és kész.
Tálalás előtt kevés citromlével ízesítjük.
1 adag 165 kcal
1 adag tartalmaz:
zsír | szénhidrát | fehérje |
---|---|---|
6 g | 21 g | 6 g |
32 % | 53 % | 15 % |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése