Tárkonyos zöldborsóleves gombával



Hozzávalók: 4 adag

300 g zöldborsó
1 közepes vöröshagyma fele
100 g gomba (4-5 darab)
kis szelet zeller
50 g sárgarépa (kis szál)
50 g gyökér (kis szál)
1 ek liszt
vaj

szemesbors
csipet kakukkfű (csak óvatosan)
maradék húsleves (vagy kávéskanál ételízesítő vagy fél leveskocka)
esetleg levestészta (elhagyható)
1 púpos evőkanál tejföl
1 kávéskanál tárkony
citromlé

Elkészítés:

A répát, gyökeret és zellert felkarikázzuk, a gombát felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk.
A vajat megolvasztjuk, Beletesszük a répát, zellert, gyökeret és a hagymát. Megpároljuk. Hozzáadjuk a gombát és a borsót, és fedő alatt  kis tűzön pároljuk együtt még  5 percig.
Hozzáadjuk a lisztet, jól átpirítjuk, és 2 dl vízzel felengedve csomómentesre keverjük.
Mehet bele a szemesbors, a húsleves (vagy amit helyette használunk), só és annyi víz, amit szükségesnek látunk.
10 perc főzés után a levestésztát is beletesszük. Újabb 10 perc múlva hozzáadjuk a tejfölt és a tárkonyt, összeforraljuk, és kész.
Tálalás előtt kevés citromlével ízesítjük.

1 adag 165 kcal
1 adag tartalmaz:
zsír szénhidrát  fehérje
 6 g        21 g  6 g
 32 %        53 %  15 %

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard