Az idén így hasznosítottam a húsvéti sonkamaradékot. Nagyon egyszerű, gyors fogás. És finom!
Hozzávalók: 4 nagy adag
300 g tészta (penne vagy orsó)
200 g főtt füstölt sonka
fél csokor petrezselyem
1 púpos evőkanál liszt
50 g vaj
5 dl zsíros tej
só, bors
kevés szerecsendió
Elkészítés:
A tésztát félig megfőzzük és leszűrjük. Egy tűzálló tálba terítjük.
A sonkát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk.
A sonkát megpirítjuk a vajon, hozzáadjuk a lisztet és átpirítjuk azt is. Óvatosan adagoljuk hozzá a tejet, miközben csomómentesre keverjük. Beletesszük a petrezselymet, sót, borsot, szerecsendiót, és összeforraljuk. Az egészet a tésztára öntjük, elkeverjük.
Tetejére lazán alufóliát teszünk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük.
Tálaláskor reszelt sajttal gazdagíthatjuk.
Alsó sütés légkeveréssel 200 fok.
1 adag 546 kcal
1 adag tartalmaz:
zsír | szénhidrát | fehérje |
---|---|---|
18 g | 66g | 27 g |
31 % | 49 % | 20 % |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése