Sonkás rakott tészta - húsvéti maradékhasznosítás

Ha marad húsvétkor sonka, azt lefagyasztom, és egy későbbi időpontban veszem elő, amikor már "elfelejtettük" a sonkaevést.
Az idén így hasznosítottam a húsvéti sonkamaradékot. Nagyon egyszerű, gyors fogás. És finom!


Hozzávalók: 4 nagy adag

300 g tészta (penne vagy orsó)
200 g főtt füstölt sonka
fél csokor petrezselyem
1 púpos evőkanál liszt
50 g vaj
5 dl zsíros tej
só, bors
kevés szerecsendió

Elkészítés:

A tésztát félig megfőzzük és leszűrjük. Egy tűzálló tálba terítjük.
A sonkát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk.
A sonkát megpirítjuk a vajon, hozzáadjuk a lisztet és átpirítjuk azt is. Óvatosan adagoljuk hozzá a tejet, miközben csomómentesre keverjük. Beletesszük a petrezselymet, sót, borsot, szerecsendiót, és összeforraljuk. Az egészet a tésztára öntjük, elkeverjük.
Tetejére lazán alufóliát teszünk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük.
Tálaláskor reszelt sajttal gazdagíthatjuk.

Alsó sütés légkeveréssel 200 fok.

1 adag 546 kcal
1 adag tartalmaz:
zsír szénhidrát  fehérje
 18 g        66g  27 g
 31 %        49 %  20 %

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard