Coleslaw az amerikai káposztasaláta

Nos, mivel amerikai, ezért igazi kalóriabombáról  beszélünk.
Nem csúcsgasztronómiai fogás, igazi tömegtermék, amelyet mindenki készít, és igen elterjedt a világban is.
A coleslaw amerikai receptje rendkívül egyszerű, végy káposztát finomra vágva vagy reszelve, tégy hozzá tizedannyi répát és öntsd nyakon Miracle Whip-pel. Egyes helyeken tartalmazhat még hagymát, uborkát, egyéb fűszereket is, sokféle változata van.
A Miracle Whip egy készen kapható dresszing, amely a majonéz összetevői mellett fűszereket és kukoricaszirupot is tartalmaz. (Egyéb adalékok mellett).

Készítsük hazai anyagokkal, Miracle whip helyett használjunk igazi majonézt, a cukrot erősen csökkentsük le. Pl. grillezéskor, vagy hidegkonyhai készítményekhez kitűnő köret lehet.


Hozzávalók: 6 adag

500 g édes káposzta
50 g sárgarépa
50 g vöröshagyma
50 g ecetes uborka
csipet tárkony
1 evőkanál almaecet

1 tojás sárgája
2 dl semleges olaj (napraforgó)
1 teáskanál mustár
1,5 csapott evőkanál (15 g) cukor
ecet

fehérbors
2 evőkanál tejföl

Elkészítés:
A vöröshagymát és az uborkát nagyon apróra vágjuk, lereszeljük a sárgarépát. A káposztát aprítógépben felaprítjuk (vagy késsel nagyon vékonyra daraboljuk). Egy tálba tesszük, és megszórjuk sóval, tárkonnyal.



A tojássárgájához adjuk a cukrot, és habverőgéppel fehéresre keverjük. Először óvatosan adagolva, később bátrabban csurgatva hozzámixeljük az olajat. Jöhet a mustár, bors, só és az ecet, ezzel is elkeverjük. Kész a majonézünk. Ezután, két púpos evőkanál tejfölt keverve hozzá, tartárt készítünk. Ha szükséges, adunk még hozzá sót.
A felaprított zöldségeket elkeverjük a tartárral, és hűtőben hagyjuk érlelődni. Akár előző nap is elkészíthető.

1 adag 377 kcal
1 adag tartalmaz:
zsír szénhidrát  fehérje
 37 g        9g  3 g
 88 %        9 %  3 %

1 megjegyzés:

  1. New video poker machine - Dr.MD
    The new casino has 평택 출장안마 been called “Roulette 논산 출장마사지 Club” in Las 남원 출장샵 Vegas, the new 순천 출장안마 poker machine that has been developed by PokerStars' gaming team. 부산광역 출장샵

    VálaszTörlés

@templatesyard