Hozzávalók: 4 adag
1 nagy páros csirkemellfilé
1 kis fej vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt szalonna
negyed paradicsom (vagy 1 kávéskanál püré)
só, bors, csipet majoránna, petrezselyemzöld
25 dkg gomba
kevés zsír (diónyi)
1 csapott evőkanál liszt
1-2 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, a gombát megmossuk és felaprítjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A szalonnát apróra felkockázzuk. A paradicsomot 3 darabba vágjuk.
A zsírt a szalonnával feltesszük pirulni, ha kiolvadt, pár perc múlva rátesszük a vöröshagymát, és a paradicsomot, megpároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a húst, a hőt erősebbre vesszük, és kissé lepirítjuk. Fedőt teszünk rá, és saját levében sütjük 15 percig. Ha szükséges, 1 löttyintés víz mehet alá, de használhatunk kevés száraz fehérbort vagy rosét is. Ekkor rádobjuk a gombát, átkeverjük, sózzuk, borsozzuk, mehet bele a majoranna is. Tovább rotyogtatjuk 10 percig. Közben a lisztet kevés vízzel csomómentesre kavarjuk, és a tokányra öntjük folytonos kavarás közben. A tejfölt is hozzákeverjük. Vízzel beállítjuk a megfelelő sűrűséget, és pár perc alatt összeforraljuk. Tálalás előtt petrezselyemzölddel megszórjuk.
Amíg az alap a hússal fő, az alatt a 15 perc alatt a nokedli is elkészíthető. Így összességében kb. félóra alatt megfő az egész főfogás. ---> Így készíts nokedlit.
1 adag 305 kcal
1 adag tartalmaz:
zsír | szénhidrát | fehérje |
---|---|---|
18 g | 7 g | 27 g |
54 % | 10 % | 36 % |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése