Most megmutatom, milyen technikát fejlesztettem ki arra, hogy az ilyen tojásokat is gyorsan, bosszúság nélkül megpucoljam.
Számomra a legbosszantóbb történések egyike, ha olyan tojást fogok ki, amelynek megfőzve nem jön le a héja. Ez lutri, milyen tojással történik meg, számos ötlet kering erről a neten is. Az biztos, hogy nekem még nem sikerült 100% bizonyossággal megtudni, hogy melyik az a tojás, ami ilyenre fő.
Most megmutatom, milyen technikát fejlesztettem ki arra, hogy az ilyen tojásokat is gyorsan, bosszúság nélkül megpucoljam.
Most megmutatom, milyen technikát fejlesztettem ki arra, hogy az ilyen tojásokat is gyorsan, bosszúság nélkül megpucoljam.
Próbáld meg úgy, hogy amikor megfő a kívánt időre, akkor tedd hideg folyóvíz alá mindet, egyenként hengergesd át egy deszkán vagy a konyhapulton, hogy a héj mindenütt repedjen meg a két végén is, majd tedd vissza a hideg vízbe, addig cserélgesd rajta a hideg vizet, amíg már nem langyosodik, itt az a lényeg, hogy a repedt héj alá befolyik a hideg víz lehűti a tojást és ha így áll kb 30 percet, teljesen simán le tudod szedni az összes héjat, anélkül, hogy a fehérje sérülne.
VálaszTörlésRengeteg módszer van, ami hol beválik, hol nem, viszont ebben a kiskanalasban az a lényeg, hogy mindig sikerül, és gyors.
TörlésTetszik a kiskanalas módszer, kipróbálom. Az én tapasztalatom az, hogy a friss tojásnak jön le nehezen a héja. Mivel nem boltban veszem a tojást, hanem kimegyek érte a tyúkólba, azt figyeltem meg, hogy a nagyon friss tojásból a piskóta sem sikerül úgy, ahogy szeretném. Ezért legalább 1 hetes tojásból csinálom. Mikor sokat tojnak a tyúkok, és nem tudom időben elhasználni, a legrégebbieket a kutyáimnak főzöm meg, és az mindig gond nélkül pucolódik.
VálaszTörlés