Így pucold meg az odaragadt héjú főtt tojást

Számomra a legbosszantóbb történések egyike, ha olyan tojást fogok ki, amelynek megfőzve nem jön le a héja. Ez lutri, milyen tojással történik meg, számos ötlet kering erről a neten is. Az biztos, hogy nekem még nem sikerült 100% bizonyossággal megtudni, hogy melyik az a tojás, ami ilyenre fő.
Most megmutatom, milyen technikát fejlesztettem ki arra, hogy az ilyen tojásokat is gyorsan, bosszúság nélkül megpucoljam.


2 megjegyzés:

  1. Próbáld meg úgy, hogy amikor megfő a kívánt időre, akkor tedd hideg folyóvíz alá mindet, egyenként hengergesd át egy deszkán vagy a konyhapulton, hogy a héj mindenütt repedjen meg a két végén is, majd tedd vissza a hideg vízbe, addig cserélgesd rajta a hideg vizet, amíg már nem langyosodik, itt az a lényeg, hogy a repedt héj alá befolyik a hideg víz lehűti a tojást és ha így áll kb 30 percet, teljesen simán le tudod szedni az összes héjat, anélkül, hogy a fehérje sérülne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rengeteg módszer van, ami hol beválik, hol nem, viszont ebben a kiskanalasban az a lényeg, hogy mindig sikerül, és gyors.

      Törlés

@templatesyard