Hideg eperleves

Gyors és üdítő kánikulai leves eperszezonban, amelyhez még a tűzhelyt sem kell bekapcsolnod..

hideg eperleves



Hozzávalók: kb. 4 adag

700 g érett szabadföldi eper
250 ml habtejszín
4 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliáscukor
4 teáskanál 20%-os tejföl
kevés tej

Elkészítés:

Az epret kocsányostul szűrőben folyóvízzel alaposan lemossuk, hagyjuk lecsepegni. Eltávolítjuk a kocsányokat.
4 szemet félreteszünk díszítésnek.
Az epreket félbe, negyedbe vágjuk nagyság szerint.
500 g -ot egy tálba teszünk, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliáscukrot és a tejszínt, botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha sűrű, akkor kevés tejet adjunk még hozzá.
A maradék darabolt epret belekeverjük levesbetét gyanánt.
Hűtőszekrényben behűtjük.
Tálaláskor minden adag közepére egy teáskanál tejfölt teszünk, kicsit elkeverjük, szeletelt eperrel, citromfű vagy mentalevéllel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard