2018. június 1., péntek

Hideg eperleves

0 megjegyzés
Gyors és üdítő kánikulai leves eperszezonban, amelyhez még a tűzhelyt sem kell bekapcsolnod..

hideg eperleves



Hozzávalók: kb. 4 adag

700 g érett szabadföldi eper
250 ml habtejszín
4 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliáscukor
4 teáskanál 20%-os tejföl
kevés tej

Elkészítés:

Az epret kocsányostul szűrőben folyóvízzel alaposan lemossuk, hagyjuk lecsepegni. Eltávolítjuk a kocsányokat.
4 szemet félreteszünk díszítésnek.
Az epreket félbe, negyedbe vágjuk nagyság szerint.
500 g -ot egy tálba teszünk, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliáscukrot és a tejszínt, botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha sűrű, akkor kevés tejet adjunk még hozzá.
A maradék darabolt epret belekeverjük levesbetét gyanánt.
Hűtőszekrényben behűtjük.
Tálaláskor minden adag közepére egy teáskanál tejfölt teszünk, kicsit elkeverjük, szeletelt eperrel, citromfű vagy mentalevéllel díszítjük.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Hideg eperleves"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com