Cseresznyés pite

Ez a változat vaníliás pudinggal készült. Az omlós tésztát én zsírral készítem, mert finomabb úgy. A vajjal készített túl dominánsan vajízű számomra. Természetesen aki ezt szereti, készítse vajjal.




Hozzávalók: 26cm-es köralakú forma

400 g finomliszt
200 g sertészsír (vagy vaj)
100 g cukor
1 tojás
1-2 evőkanál tejföl

Töltelék:
500 g cseresznye kimagozva
1 tasak vaníliás pudingpor
0,5 l tej
4 evőkanál cukor

Elkészítés:
A zsírt vagy vajat elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a cukrot és annyi tejfölt, hogy rugalmas, de nem kemény tésztát gyúrjunk. Szétosztjuk kettőbe. Az egyik rész kissé nagyobb legyen. Hűtőbe tesszük pihenni.

A cseresznyét kimagozzuk.
A pudingot megfőzzük a szokásos módon.

Kivesszük a tésztát. A nagyobb részt köralakra nyújtjuk úgy, hogy nagyobb legyen mint a forma. Feltekerjük a nyújtófára és a formára rágurítjuk. Eligazgatjuk úgy, hogy a forma oldalára is jusson.
A másik tésztadarabot is köralakra nyújtjuk, de már csak akkorára, mint a forma.
A forró pudingot beöntjük a tésztára. Rászórjuk a cseresznyét, belenyomkodjuk. Rágurítjuk a felső tésztalapot. Kicsit meglapogatjuk. Villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőbe tesszük.

Sütés:
Légkeveréssel 170 fokon kb. 40 percig.
Kihűlve szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard