Kókuszos krémesA lapokat a gyors vajastésztámból készítem. Tisztán finomlisztet használok, 2 órát pihentetem, és hajtogatom, hogy réteges legyen.  Gyors vajastészta


A legnagyobb sütőtepsi hátán kisütöm 220 fokon kb. 10-12 perc alatt. Egy 30x40 cm-es lapot kapok. Óvatosan szilikonlapra csúsztatom. Hagyom kihűlni, majd pontosan kétfelé vágom, két 30x20 cm-es lapra.

Krém:
1 l tej
60 g keményítő
2 evőkanál búzadara
100 g kókuszreszelék
150 g cukor  (8 közepesen púpos evőkanál)

A tejből 1 dl-ben hidegen elkeverem a keményítőt, a 9 dl tejet jénai tálban mikróban forráspont közelébe melegítem. Kiveszem a forró tejet, és feloldom benne a cukrot,  hozzáöntöm a keményítőt. A mikróba teszem, míg besűrűsödik, közben percenként átkeverem, ne legyen csomós.
A sűrű forró pudingba folytonos keverés mellett beleszórom a búzadarát, majd a kókuszreszeléket. A dara megfő a forró pudingban, nem kell külön főzni még.

Egy 20x30 cm-es tepsi (vagy jénai tál) aljára teszem az egyik lapot, ráöntöm a forró krémet, és a másik lapot óvatosan a tetejére csúsztatom. Hagyom szobahőmérsékletűre hűlni, majd hűtőszekrényben további fél napot hűtöm.
Éles késsel kockára vágom. Ebből az adagból 15 db lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard