![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrj5zBrMOlwXHFJIwVY8bI84C_BbFgfkg0cT9uLxd2LUQ2jsfWphhjCkCADQPkNArIK-XBI1xSb8K_oBo8IrR7xt1_3IgTeT9Ygmhgj8BHMhU8eM4FBqrA7w5AWx0M7cZGo_tGRn2SSuA/s1600/szilvasretes3.jpg)
Hozzávalók:
1 csomag 8 rétegű réteslap
1/2 kg szilva
4 evőkanál durvára reszelt kekszmorzsa (esetleg zsemlemorzsa)
2-3 evőkanál cukor
őrölt fahéj
olvasztott zsír vagy vaj, esetleg olaj
Elkészítés:
A szilvát kimagozom, nyolc darabba vágom őket. Összekeverem a cukorral és 1 kávéskanál fahéjjal.
A sütőt előmelegítem 200 fokra.
Egy réteslapot leválasztok, olvasztott vajjal bekenem, ráteszem a másik lapot, azt is lekenem, így járok el 4 lappal. A másik 4 lapot is ugyanígy bekenem, és egymásra rakom. 2 rúd rétest készítek, 4-4 lapból.
A réteslapok egyik szélén egy csíkban megszórom keksz morzsával, erre a csíkra halmozom a szilva felét, eligazgatom, ismét szórok rá morzsát, majd szorosan feltekerem úgy, hogy a széle a rúd aljára essen. A másik rudat ugyanígy készítem.
A két rétesrudat egy kikent sütőlapra helyezem, a tetejüket lekenem olvasztott vajjal, és beteszem a sütőbe. Aranybarnára sütöm.
Még melegen, nagyon éles késsel ferde vágással felszeletelem. Porcukorral megszórom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4ZbvoeJ28t5JGvt0odq1H54jrPtF0LuyyQBjNV6lwnTydcER3v9YcPH7Ul0tR8AfIcqt0NKrqS3fYuDy08GpDo41d1n3I7thfke_WO9_cDeFC0R-B4czTsOb_XNyhc3uvN4yznhMbqbo/s1600/szilvasretes4.jpg)
Ez nagyon finom lehet guszta!
VálaszTörlésSzia!Megtennéd, hogy megírod, hogy Te hogyan készíted a rétestésztát! Köszi Ildikó vagyok csak a férjem címéről írtam ;)
VálaszTörlés