Hozzávalók:
250 g darált hús
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás
2-3 szál petrezselyemzöld
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 nagy szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 szelet zeller
1-2 karika zöldpaprika (csípős is lehet)
só, bors, csipet cukor
levestészta (csiga)
Elkészítés:
A darált húst, a tojást és az apróra vágott petrezselyemzöldet összekeverem, megsózom, és annyi zsemlemorzsát keverek hozzá, hogy formázható legyen.
A zöldségeket felkarikázom. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágom. Minden ráteszek a forró zsiradékra és megdinsztelem. Rádobom a lisztet, átpirítom, és felengedem hideg vízzel. Megsózom és felforralom. A darált húsos masszából féltojás nagyságú gombócokat formázok, és a forró levesbe teszem. Ne forrjon nagyon, csak éppen! Negyedóra múltán hozzáadom a csigatésztát is, és kb. még 20 percig (összesen 30-35 percig) főzöm. Legvégül csipet cukrot és őrölt borsot adok hozzá. (Aki szereti, ételízesítőt is adhat bele, de csak egy kávéskanálnyit.)
Készítsd el a tejfölös, tárkonyos húsgombóc levest is.
Változatok:
1. A rántásba pirospaprikát is tehetünk.
2. Majorannával és tejföllel savanyúleves
3. Tárkonnyal és tejszínnel (tejföllel) egy finom tárkonyos leves
Hű de régen jártál erre.
VálaszTörlésÉn imádom a húsgombóc levest, a tárkonyos tejszíes változatot.
Yummy, koszonom!
VálaszTörlésA lisztet nem találom a hozzávalók között. Mennyit kell hozzá tenni?
VálaszTörlésKöszönöm.