Csőben sült zöldbab, rakott zöldbab



Mi nagyon kedveljük ezt a finom köretet, sárga és zöld színű babból is készíthető. Szezonon kívül mirelitet használok.
Nem igazán rakott, mert húst és rizst nem tartalmaz, inkább csőben (sütőben) sült zöldbabról van szó.
Hozzávalók: 4 nagy adag

750 zöldbab
2 tojás
3-4 dl tejföl
szerecsendió
50 vaj
50-100 g reszelt sajt
só, bors

Elkészítés:

A zöldbabot ha kell, megtisztítom. Forrásban lévő vízben pár percig blansírozom, egy szűrőben alaposan lecsepegtetem. Egy sütőedény alját kivajazom, zsemlemorzsával megszórom, beleteszem a babot. A maradék vajdarabokat közé dugdosom. Egy tálban összehabarom a tojásokat a tejföllel. Sóval, borssal és őrölt szerecsendióval ízesítem. Ráöntöm a babra, és rászórom a reszelt sajtot. Fedő nélkül sütöm 200 fokon, alsó-felső sütéssel, légkeverés nélkül. Ha a bab megpuhult, 200 fokon, felső grill légkeveréssel 5 perc alatt rápirítok.

1 adag 357 kcal
1 adag tartalmaz:
zsír szénhidrát  fehérje
 30 g        8 g  10 g
 79 %        10 %  11 %

2 megjegyzés:

@templatesyard