Rakott zöldbab

 
Mi nagyon kedveljük ezt a finom köretet, sárga és zöld színű babból is készíthető. Szezonon kívül mirelitet használok.




Hozzávalók:

1/2 kg zöldbab
2 tojás
3-4 dl tejföl
szerecsendió
1 evőkanál vaj (vagy olaj)
50 g reszelt sajt
só, bors

Elkészítés:

A zöldbabot ha kell, megtisztítom. Egy sütőedény alját kivajazom, beleteszem a babot. Ha mirelit, akkor nem teszek alá mást, hanem fagyottan teszem bele, ha friss a zöldbab, akkor 1/2 dl vizet is öntök rá. Megsózom. A tetejére teszem a maradék vajdarabokat. Szorosan lefedem (vagy alufóliával, vagy a tetejével), és 180 fokos sütőben 1/2 óráig párolom. Egy tálban összehabarom a tojásokat a tejföllel. Sóval, borssal és őrölt szerecsendióval ízesítem. Ráöntöm a babra, és fedő nélkül sütöm tovább. Ha már megszilárdult, a bab pedig vajpuha, rászórom a reszelt sajtot, és ráolvasztom még 5 perc alatt.

2 megjegyzés:

@templatesyard