Mi nagyon kedveljük ezt a finom köretet, sárga és zöld színű babból is készíthető. Szezonon kívül mirelitet használok.
Nem igazán rakott, mert húst és rizst nem tartalmaz, inkább csőben (sütőben) sült zöldbabról van szó.
Hozzávalók: 4 nagy adag
750 zöldbab
2 tojás
3-4 dl tejföl
szerecsendió
50 vaj
50-100 g reszelt sajt
só, bors
Elkészítés:
A zöldbabot ha kell, megtisztítom. Forrásban lévő vízben pár percig blansírozom, egy szűrőben alaposan lecsepegtetem. Egy sütőedény alját kivajazom, zsemlemorzsával megszórom, beleteszem a babot. A maradék vajdarabokat közé dugdosom. Egy tálban összehabarom a tojásokat a tejföllel. Sóval, borssal és őrölt szerecsendióval ízesítem. Ráöntöm a babra, és rászórom a reszelt sajtot. Fedő nélkül sütöm 200 fokon, alsó-felső sütéssel, légkeverés nélkül. Ha a bab megpuhult, 200 fokon, felső grill légkeveréssel 5 perc alatt rápirítok.
1 adag 357 kcal
1 adag tartalmaz:
zsír | szénhidrát | fehérje |
---|---|---|
30 g | 8 g | 10 g |
79 % | 10 % | 11 % |
No, ez annyira megtetszett, hogy viszem is a receptet! Köszi.
VálaszTörlés@marisz57
VálaszTörlésRemélem ízleni fog.