Ismerkedés: én és a Xukor

Képtalálat a következőre: „xukor”

Bevallom, régóta szerettem volna kipróbálni ezt az új édesítőt, és nagyon örültem, amikor a Nature Cookta jóvoltából szert tettem rá. Én itt most nem térnék ki arra, hogy mi a nyírfacukor, rengeteg helyen olvashattok róla.
Egy azonban nagyon fontos: először csak keveset használjunk, hogy a szervezetünk hozzászokhasson az újfajta élelmiszerhez. Én is ezt a tanácsot követtem, így a süteménysütést későbbre halasztottam, és olyan ételekben próbáltam ki, amelyekbe csak kevés mennyiség szükséges.
Elsőként tea és kávé édesítésére használtam.
Ezután következett a fejessaláta és káposztasaláta öntet.
Végül a tavalyi fagyasztott meggyből készült gyümölcslevest édesítettem vele.

A tapasztalataim nagyon jók. Nincs semmilyen mellékíze. A család férfitagjai nem is tudtak róla, hogy nem cukrot használtam, észre sem vették a különbséget.
Úgy látom, a cukorhoz képest elég 3/4 rész belőle. Kissé csalóka, mert forrón kevésbé édesnek tűnt az étel vagy ital, de hűltebb állapotában intenzívebb lett az édes íz.

A hétvégén süteményben is kipróbálom.

12 megjegyzés:

  1. A xukort (vagy xukrot?) illetően egy véleményen vagyunk.
    Az egyetlen hibája, hogy nagyon drága.

    VálaszTörlés
  2. A XukorO=Xukor zéró annyival jobb, hogy ha már édesítő,abszolút szénhidrát mentes, érts:0 a glikémiás indexe,de ami a lényeg, nem okoz olyan nagyfokú bélmotilitást, mint a nyírfacukor.
    Vagyis egyáltalán nem mozgatja meg a beleket és rendkívül jól viseli a sütést-főzést.

    VálaszTörlés
  3. @Névtelen
    Kösz a tippet, ki fogom azt is próbálni.

    VálaszTörlés
  4. @marisz57
    Az biztos, hogy nem olcsó, de hétvégi sütéshez elég havonta 1 kg. Most mennyi pénzt adunk ki egyébként mindenféle fogyasztószerre.

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!
    Én nagyon örülök, hogy ilyenről olvasok, mert nagyon kevesen vagyunk, akik ezt használják. :)
    Nekem sajnos -betegség miatt- ezt kell használni (vagy bármi más édesítőszert), szóval túl sok választásom nincs.

    Valóban jól viseli a sütés-főzést és kevesebb is elég belőle, én is egy ideje a Xukor zérót használom, az valóban nem okoz bélproblémákat, a sima Xukor-ral nekem voltak gondjaim már akkor is, amikor a kávéba kerül 1 kiskanálnyi...

    Engem inkább az aggaszt, hogy felröppent róla a hír, hogy erősen májkárosító hatása van. (mert máshogy bomlik le, mint a sima cukor és ezért is hajtja meg az embert)
    Erre a gyártók nem válaszoltak, amikor rákérdeztem, a dietetikusom viszont annyit mondott, hogy hát ne egyem ipari mennyiségben...
    Én nem tudom mi az igazság ebből, de ha esetleg valaki hallott erről bármit, akkor nagyon szívesen olvasnék róla véleményeket.
    Niki

    VálaszTörlés
  6. @Szakácskönyv
    Az biztosan igaz mindenre, hogy nem kell nagy mennyiségben fogyasztani. Nekem szerencsém van, a bélre gyakorolt hatást csak nagyon enyhe mértékben tapasztaltam, mondjuk 10 éve csak édesítőt használok, talán ezért. Ki fogom faggatni a családtagjaimat is.

    VálaszTörlés
  7. @Szakácskönyv

    Kedves Szakácskönyv!

    Se a Xukornak, se a Xukor Zérónak nincsen az emberek számára májkárosító hatása.

    Üdvözlettel,

    Xukor.hu

    VálaszTörlés
  8. almaszirommal készült recept 2 van fenn a neten ..nekem nem izlik nyersen , de van egy nagy zacskóval , mmit tudnék sütni , ill aLMÁS PITÉT LEHETNE -E VELE ?nm vagyok gyakorlott süti-készítő , ezért kérek tanácsot ..köszi

    VálaszTörlés
  9. az ellenőrző cod ..szinte olvashatatlan betűket ad , 16x próbálkoztam , mire elment az előző üzim ,nagyon macerás ..(((( láttam egyszerű szám összeadás ellenőrző kódot , lehetne esetleg itt is az ???

    VálaszTörlés
  10. @Éva
    Sütibe biztosan fel tudod használni. De nem készítettem még almaszirommal semmit. Gondolom, mint az aszalt gyümölcs, bánhatsz vele úgy.

    VálaszTörlés
  11. szia! eperdzsem keresés közben találtam ide, és közben a főoldalra is áttértem én a xilitet már régóta használom, erdő szélén lakunk és nagyon sok a nyírfa meg vannak fúrva és egy szívószalon keresztül folyik a levük egy flakonba anyósom és sógorom azt issza :)

    VálaszTörlés
  12. @Annamari
    No ezt nem is gondoltam volna! Köszönöm az infót.

    VálaszTörlés

@templatesyard