Vendégposzt: Gyros házilag

Ezt a népszerű és finom fogást a www.bakancsesfakanal.blogspot.com szerzője küldte. Fogadjátok szeretettel.

Gyros házilag

Ha nincs túra, van főzés. De az minden nap. Most az általam készített házias gyros receptjét osztom meg veletek. Kell hozzá fél kg pulykahusi, (mellfilé, vagy medalion) amit előző este csíkokra vágva bepácolunk só, bors, olívaolaj keverékébe, és éjszakára hűtőbe tesszük. Veszünk zöldségeket, uborka, saláta, káposzta, sárgarépa, paradicsom, lila hagyma és paprika is mehet, ezt a kettőt én nem szeretem, ezeket nem tettem bele. Kell két pohár danone natúr joghurt, (más is jó lehet, ezzel bevált) két csomag saláta fűszerkeverék, egy kapros, egy joghurtos, és egy csomag gyros fűszerkeverék. Meg krumpli, a hasábkrumplihoz.
A zöldségeket jó vékonyra szeleteltem, és egy tálban várta a szószt.


A joghurtokba belekevertem a kapros és joghurtos salátafűszert, ekkor döbbentem rá, hogy túl erős, ezért még tettem fél-fél pohár joghurtot hozzá. Tehát szerintem három doboz joghurt fog kelleni. Így már nem annyira karakteres de finom a szószok íze.

Eközben vokba pici olajba dobtam a pácban lévő husicsíkokat, (nyilván serpenyőben is készíthető) és kevergetve átsütöttem, 10-15 perc elég neki. Nem kell kiszárítani, túlsütni. Rátettem a gyros fűszerkeveréket, icipici sót, mivel szerintem a fűszer egy kicsit sós. Közben a frituban kisütöttem bő fél kg hasábra vágott krumplit, amitől büdös lett az egész lakás. :-)


Aztán már csak tálalni kellett a tányérra: husi, mellé saláta, rá a kétféle szósz, és a sok hasábkrumpli. Isteni finom, nem túl kalóriadús, viszont vitaminos nyers zöldséges. Már csak a lakást kellett két napig szellőztetni...

1 megjegyzés:

@templatesyard